Ekonomi Yeni Kia çok şaşırtacak

Yeni Kia çok şaşırtacak

Paylaş
Yeni Kia çok şaşırtacak

Güney Koreli üretici Kia, lüks SUV modeli Sorento'dan sonra kompakt arazi aracı Sportage'ı da baştan sona yeniledi

HAKAN ÇELİK-POSTA
Yeni Kia Sportage, Kia markasının tamamen yenilenen tasarım anlayışının en son temsilcisi olarak pazardaki yerini alıyor. Merakla beklenen Kia Sportage, bu aydan itibaren, yenilenen yüzü, şık tasarımı, zengin ekipman seviyesiyle, segmentinde referans olma iddiasıyla 42 bin 500 euro+1147 TL plaka masraflarından oluşan fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Bir önceki jenerasyon modele kıyasla daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapıya sahip olan yeni Sportage, SUV araçlara özgü tüm önemli özellikleri bünyesinde barındırıyor. Tıpkı selefi gibi bu yeni model de, yola hakim bir sürüş konumuna, üst seviyede güvenlik özelliklerine ve sağlam frenlere sahip.

2004 yılında piyasaya sürülen ikinci nesil Sportage, daha önce Kia marka bir otomobil satın almayı aklından geçirmeyen binlerce müşterinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Modelin dünya çapındaki satışı 860 bin adedin üzerine çıkarken, bu araçların 150 bini Batı Avrupa’da satıldı. Türkiye’de ise Kia Sportage, 2004 yılında satışa sunulduğundan beri 8 bin 500 adedin üzerinde bir satış rakamına ulaştı.

1.6 litrelik model de gelecek

Kia’nın Slovakya’daki yüksek standartlara sahip fabrikasında üretilen yeni Sportage, ülkemizde ilk etapta 136 beygirlik 2.0 litre dizel motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Vergi avantajına sahip olan 140 beygir gücünde 1.6 litrelik Sportage ise sonbaharda Türkiye’ye gelecek.

Hem sürücü hem de yolcular için konforlu bir sürüş deneyimi sunan yeni Sportage’da son teknoloji ürünü çok sayıda güvenlik sistemi ve donanımı standart olarak sunuluyor. Sportage, pek çok markanın opsiyon olarak sunduğu konfor aksesuarlarını standart donanım listesine eklemiş.

Yeni Sportage modeli ile birlikte standart olarak sunulan aktif güvenlik teknolojileri arasında EBD destekli ABS fren sistemi, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve HAC (Yokuşta Kalkış Desteği Kontrolü), DBC (Yokuşta Fren Kontrolü), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi ) gibi farklı güvenlik donanımları mevcut.

Kullanım rahatlığı sunan özellikler arasında araca anahtarsız giriş imkanı sağlayan ‘Akıllı Anahtar’, sürücüye eve kadar eşlik eden otomatik far kapama, LED gündüz farları ve kabin aynasının monitör olarak kullanıldığı bagaj kapağına entegre arka görüş kamerası yer alıyor. Kia Sportage tıpkı Sorento gibi Türkiye’ye Anadolu Grubu bünyesindeki Çelik Motor şirketi tarafından ithal ediliyor.

Citroen Türkiye ilk 10’da
Türkiye’de Bayraktar Grubu tarafından satışa sunulan Citroen, temmuz ayındaki çarpıcı satış başarısıyla tüm dünyada Hollanda, Rusya ve Portekiz'in önüne geçerek Citroen’in en çok satış gerçekleştiren ilk on ülkesi arasına girdi.
Temmuz’da 2 bin 362 araç satışı gerçekleştiren Citroen Türkiye, bu rakamla bugüne kadarki en iyi Temmuz ayı satışına da ulaşmış oldu. 2010 yılının başında yeni C3’ün lansmanıyla atağa geçen marka, özellikle ticari araç satışlarındaki başarısının da etkisiyle 2010’un ilk 7 ayında toplam 12 bin 437 araç satarak pazar payını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artırdı.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu 2010 yılının ilk 7 ayında pazar payını yüzde 60 büyüten Citroen’in ağustos ayı boyunca Citroen C1, C3, C3 Picasso ve C4‘lerde 10 bin TL için 12 ay yüzde 0 faiz; C4 Picasso ve C5’lerde ise 20 bin TL için 12 ay yüzde 0 faiz uygulayacağını açıkladı

Haberin Devamı