Hakan Çelik Yeni Touareg fark yaratacak
HABERİ PAYLAŞ

Yeni Touareg fark yaratacak

Haberin Devamı

Volkswagen’in lüks segmentte yeni tasarım DNA’sını takip eden sekiz ileri otomatik şanzımana sahip ilk SUV’u yeni Touareg, gerçekleştirilen bir test sürüşü organizasyonuyla tanıtıldı. Birinci nesliyle dünyada 500 bine yakın satış rakamına ulaşarak büyük başarı kazanan Volkswagen’in Touareg modelinin ikinci nesli, yepyeni konfor seviyesi, sportif sürüş özellikleri, mükemmel kalite ve yenilikçi teknolojisiyle haziran ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. V6 TDI motor seçeneğiyle satış noktalarında yerini alacak olan Yeni Touareg, 83 bin 900 euro’dan başlayan fiyatlarla satılacak.

Türkiye’nin yıldızı parladı

Yeni Touareg’in ‘Uluslararası Bölge Lansmanı’nın, 30 ülkeden 500’ü aşkın Volkswagen yetkili satıcısının katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildiğini hatırlatan Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Volkswagen AG, yeni ürün lansmanlarında, tanıtım kongrelerini farklı ülkelerde gerçekleştiriyor. Yeni Touareg için Türkiye’yi ve Antalya’yı tercih etti. Volkswagen AG’nin Türkiye’de düzenlediği ilk organizasyon olması açısından da son derece önemli bu tanıtıma yaklaşık 1 milyon euro harcandı. Başta Türkiye olmak üzere kongreye katılan Rusya, Ukrayna, İsrail, Dubai, Türkmenistan, Senegal, Mısır gibi ülkeler Volkswagen AG için önemli pazarlar. Son derece başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu da bize, önümüzdeki yıllarda pazara sunulacak yeni modellerin dünya lansmanlarında da ev sahipliği yapmak için güç verdi” dedi.

Güven veren teknolojiler

Üst düzey teknolojik donanıma sahip olan Yeni Touareg, Dinamik Far Destekli Bi-xenon farlarının kullanıldığı ilk SUV. Kamera destekli sürekli far sistemi ve viraj aydınlatma modülü aracılığı ile uzun farı otomatik olarak ayarlanarak karşıdaki sürücü için istenmeyen göz kamaşmalarının önüne geçme imkanı sağlanıyor. Yeni Touareg, kaza riskini en aza indirmek için kusursuz yol tutuş ve hakimiyeti sunuyor. En ileri aktif ve pasif güvenlik sistemlerine sahip Yeni Touareg’de 9 hava yastığı standart. Araçta V6 motorlu versiyonlar için Start&Stop sistemi de standart olarak yer alıyor. Bu sayede araç çok daha verimli ve ekonomik sürüş imkanı sağlıyor. Düşük yakıt ekonomisi avantajına rağmen 3.0 litrelik V6 dizel motorun gücü 240 beygire yükselmiş.

OPEL’İN SÜRPRİZİNE HAZIR OLUN
Bu sene 110’uncu yaşını kutlayan Alman otomotiv devi Opel’in yeni modeli Meriva Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen uluslararası tanıtımla dünya medyasının karşısına çıktı. Fonksiyonelliği, kullanım kolaylığı ve geniş iç mekanıyla dikkati çeken çok amaçlı araç eylülde Türkiye pazarında satışa sunulacak. Almanya’daki lansman toplantısına katılan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, bu yıl sonuna kadar 550 adet Meriva satmayı hedeflediklerini açıkladı.
Yeni Opel Meriva Türkiye pazarına 1.4 litre 120 beygir, 1.4 litre 140 beygir turbo, 1.3 litre 75 beygir dizel ve 1.3 litre 95 beygirlik dizel motorla ithal edilecek. 100 beygir gücünde 1.7 litrelik modelde ise otomatik vites seçeneği bulunacak.
Dışarıdan bakıldığında Opel Meriva’nın en fazla dikkat çeken özelliği, dışarıya doğru açılan kapıları. FlexDoor adı verilen kapılar 84 dereceye kadar açılarak alışılmışın ötesinde bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Opel Meriva’nın koltukları, bagaj kapağı, iç mekandaki diğer özellikleri kullanıcıları şaşırtacak pek çok sürprizi barındırıyor.
Diğer taraftan aracın AGR kurumu tarafından onaylı koltukları da üstün bir konfor ve güvenlik sunuyor. Aracın içindeki 32’ye yakın özel bölmede ise her türlü eşyayı saklamak ve taşımak mümkün.

Michelin, Clio armağan ediyor
Michelin, 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği tüketici kampanyası ile 15 çevre dostu Renault Clio armağan ediyor. Türkiye genelinde kampanyaya katılan yetkili Michelin bayilerinden, Michelin markalı binek otomobil, arazi aracı veya hafif ticari araç lastiği ürün çeşitlerinden tek seferde 150 lira ve katları tutarında ürün satın alan herkes çekilişe katılma hakkı kazanıyor.

Shell üniversitelileri çevre için yarıştırdı
Dünya genelinde 24 ülkeden lise, teknik lise ve üniversite öğrencilerinin ‘en az yakıtla en fazla yol alan’ araçları tasarlayıp üreterek yarıştıkları, Shell Eco-Marathon’a bu yıl Türkiye’den 9 farklı ekip katıldı. 6-7 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Berlin şehrindeki Euro Speedway Lausitz pistinde yapılan ve toplamda 24 ülkeden 200 okul ve 221 öğrenci takımının yarıştığı Shell Eco-Marathon 2010, bu yıl da hem teknik hem de yaratıcılık anlamında yeniliklere ve ekipler arasında büyük bir çekişmeye sahne oldu. Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Fen Lisesi, etanol yakıt tipinde prototip kategorisinde 2’nci oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder