Ekonomi Yeni Yüzyıl Üniversitesi iş garantisini belgeledi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi iş garantisini belgeledi

Paylaş
Yeni Yüzyıl Üniversitesi iş garantisini belgeledi

Türkiye'de 'İş Garantili Üniversite' sloganıyla eğitim hayatına başlayan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde kayıt olan öğrencilerine mezuniyet sonrası iş garantisini taahhütname ile belgeledi

En önemli sorun işsizlik

Haberin Devamı

Bünyesinde Alman, Vatan ve İtalyan Hastaneleri’ni barındıran Universal Hospitals Grup Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu tarafından ‘İş Garantili Üniversite’ sloganıyla kurulan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2010-2011 eğitim döneminde kayıt olan öğrencilerine mezuniyet sonrası iş garantisini taahhütname ile belgeledi. Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirten Azmi Ofluoğlu, üniversitelere giren gençlerin daha okurken, mezuniyet sonrası ne yapacağını düşündüğünü söyledi.

Kaydolurken işi de hazır

Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin bir farkı olması gerektiğine inandıklarını belirten Azmi Ofluoğlu, “Bizim öğrencilerimiz mezuniyet sonrası iş bulup bulamayacağını düşünmeyecek. Çünkü daha üniversiteye kayıt olurken, işinin hazır olduğunu bilecek. Üstelik bunu lafla değil, bizzat Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin mütevelli heyetleri başkanı olarak imzaladığım resmi bir belgeyi ceplerine koyarak, güven içinde kendilerini derslerine verecekler” dedi.

Haberin Devamı

Öncelik sağlık sektöründe

İlk mezunlarının tümüne bu iş garantisini vereceklerini, daha sonraki mezunlarına belirli oranlarda garanti vermeye devam edeceklerini belirten Azmi Ofluoğlu şöyle konuştu: “Özellikle sağlık sektöründe kalifiye elemana ihtiyaç var. Mezunlarımızı yurtiçi ve yurtdışındaki hastanelerimizde istihdam edeceğiz. Diğer branşlarda da grubumuza bağlı şirket ve kuruluşlarda iş imkanı sunacağız“ diye konuştu. Üniversiteye kayıt olan iki öğrenciden biri eğitim süresi boyunca burslu okuyacak.