Artun Ünsal Yılbaşı sofralarına istavrit de yakışır
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşı sofralarına istavrit de yakışır

Amatör balıkçıların vefalısı istavrit, ufaktır ya da ucuzdur diye nedense özenli günlerimizde hep ihmal edilir. Oysa bu yılbaşınızın ana yemeği öncesi için hazırlayacağınız sıcak tadımlıklar arasına istavrit veya daha ufağı kraça kızartmasını önerebilirim. Madem özel gün, istavritlerinizi avokado ezmesine batırıp afiyetle yiyebilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

Yılbaşı sofralarına istavrit de yakışır

AVOKADO EZMELİ İSTAVRİT KIZARTMA

Malzeme: 1 kg. istavrit, kızartma için yarım su bardağı zeytinyağı, 2 adet olgun avokado, yarım demet kuzu kulağı, 3-4 sap taze kişniş, 1 limonun suyu, un, tuz, karabiber.
Hazırlanışı: İstavritleri yanlamasına fileto kesip, yaka kılçıklarını alın. Üşenirseniz, balıkçınızdan rica edin. Filetoları yıkadıktan sonra süzüp tuzlayın ve bir süre dinlendirin. Sonra balıkları unlayın ve portakal kabuğu gibi kıvırıp her birini kürdanla tutturun. Kızgın yağda kızartıp, servis tabağına alın.
Avokado ezmesine gelince: Avokadoları doğrayıp bir kabın içinde çatalla ezin. Üzerine 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, ince kıyılmış kuzu kulağı ve kişniş ekleyin. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi çırpıp bu ezmeye katın ve ayrı bir sos kabına aktararak, istavritlerle birlikte servis edin. Bu vesile ile hepinize mutlu yıllar diler, Hıristiyan okurlarımın Noel bayramlarını da kutlarım efendim.

Haberin Devamı

Yılbaşı sofralarına istavrit de yakışır

Easyfood

'Çek bir kuru’, ardından ‘az pilav’, yer kalırsa bir ayva tatlısı... Bunları söylemek için lokantaya gitmek şart değil, evde de yapabilirsiniz. Ama bir iki dakikada hazırlanıp önünüze gelmeleri pek kolay değil. ‘Değildi’ demek daha doğru olur: Çünkü şimdi süpermarketlerden hazır alabilir ve evinizde ısıtıp anında sofranıza koyabilirsiniz. Lyra Gıda’nın ‘Easyfood’ (Kolay Yemek) markası altında, özel bir sterilizasyon, vakum teknolojisiyle ve koruyucu katkı maddesi kullanmadan ürettiği ‘kutu içinde’ ambalajlı yemekler, başınızın sıkıştığı anlarda imdadınıza yetişecek. Hem de ucuz fiyata: İki kişilik etli kuru fasulye 5.85, arpa şehriyeli pirinç pilavı 2.85 ve ayva tatlısı 4.60 TL’den satılıyor. Bunların dışında; etli bezelye 6, zeytinyağlı taze fasulye 4, zeytinyağlı enginar 9, dana kuşbaşı sote 28 TL. Çalışan hanımlara büyük kolaylık Sizin adınıza tattım: Kuru fasulye hiç fena değil. Pilav utandırmıyor.

Haberin Devamı

Çalışan hanımlar için büyük kolaylık

Gelgelelim, meşakkatli olsa da taze ve iyi pişirilmiş lezzetli bir ‘kuru’nun yerini alması pek kolay değil. ‘Bu seferlik, damaktan çok kolaylığa bakalım’ derseniz, hemen söyleyeyim, ben memnun kaldım bu denemeye değer hazır yemeklerden. (Not: Easyfood ürünlerini Metro, Migros, Macrocenter ve Tansaş’ta bulabilirsiniz.)

Yılbaşı sofralarına istavrit de yakışır

Pamukkale ‘Nodus’

Denizli’in Güney ilçesinde özenle yetiştirilen Fransız kökenli beyaz Chardonnay, kırmızı Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ve Shiraz üzümlerinden dörtlü yeni bir seri ile tanıştık: Nodus 2009. Latince, düğüm ya da ilişki/bağ anlamına gelen Nodus, Pamukkale Şarapçılık imzası taşıyor. Ziraat Mühendisi Yasin Tokat’ın yeğeni Selda Tokat’la uzun yıllardır savundukları ‘hem kaliteli hem de çok pahalı olmayan’ şarap ilkesiyle ürettikleri ve halen şişesi 12 TL’ye satılan ‘Trio’ markalı şaraplarını zaten biliyorduk. Kalecik Karası, Şiraz ve Cabernet Sauvignon’un bu üçlü kupajı, burnundan kıl aldırmayan dünyaca ünlü İngiliz şarap tadımcısı ve yazarı Robert ‘Oz’ Clarke’dan da övgüler alacaktı. Sınırlı miktarda üretilen yeni Nodus serisi ise doğal olarak daha kaliteli şaraplardan oluşuyor ve şişesi 50 TL’den satılıyor. Nodus Chardonnay 2009, özellikle Nodus Merot- Cabernet Franc’ı çok beğendim. Özel sofranızdaki yemeklerinizle iyi ‘düğümleneceklerdir’.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder