Gündem Yüksekova'da kaza gerginliği

Yüksekova'da kaza gerginliği

Paylaş
Yüksekova'da kaza gerginliği

Polis panzeri 14 yaşındaki çocuğa çarptı, köylü yolu trafiğe kapattı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Akalan Köyü'nde polis panzeri inin 14 yaşındaki çocuğa çarpıp yaralanmasına neden olunca köylü Yüksekova-Van Karayolu'nu 2.5 saat trafiğe kapattı. BDP'li Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'in ikna çabaları sonucu karayolu trafiğe açıldı

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Yüksekova'ya 3 kilometre uzaklıkta bulunan Akalın Köyü'nde meydana geldi. Yükseova-Van Karayolu'nun içerisinde geçtiği köyde, polis panzeri 14 yaşındaki Turgut Gezer'e çarpıp, yaralanmasına neden olduktan sonra durmayarak olay yerinden ayrıldı. Turgut Gezer, vatandaşlar ve yakınları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, köyde ise gerginlik yaşandı.

Köylüler, Karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaparken, Kaymakam Çetin Çelik'in ise olay yerine gelmesini istedi. Köylüler, kaymakam gelmeden de yolu trafiğe açmayacaklarını söyledi. Yaklaşık, bin kişi karayolu üzerinde toplanırken, Yüksekova ve Van istikametinden gelen araçlar da beklemek zorunda kaldı. Kısa süre içerisinde karayolunun her iki tarafında toplanan araçlar yolun açılmasını beklemek zorunda kaldı.

BDP'li Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'in bu olay üzerine köye gelerek vatandaşlarla konuşup yolun açılmasını istedi. Belediye Başkanı Yetişkin, çocukların gelecekleri olduğunu belirterek, "Yapılan bu kazadan sonra soruşturmayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Üst geçti biz, alt geçidi ise karayollları yapacaktır. Bu konuda size söz veriyorum. İlçe Kaymakamı da akşam saatlerinde köye gelerek sizlerle görüşecek. Lüfen yolu trafiğe açın" dedi.

Bunu üzerine köylüler ikna olarak yolu tarafiğe açtı. Toplanan bine yakın araç da yoluna devam etti. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 14 yaşındaki Turgut Gezer'e yapılan müdahalelerin ardından Van'a sevk edildi. Turgut, Van Sağlık Müdürlüğü'ne ait hava ambulansı ile Van'a getirilecek.