Gündem Yurt satıldı, öğrenciler ortada kaldı

Yurt satıldı, öğrenciler ortada kaldı

Paylaş
Yurt satıldı, öğrenciler ortada kaldı

Mersin Üniversitesi'nde eğitim gören 100 erkek öğrenci, barındıkları Özel Dinç Öğrenci Yurdu'nun Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) satılması üzerine ortada kaldı

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampusu yakınlarındaki Özel Dinç Öğrenci Yurdu, bir süre önce YURTKUR'a satıldı, buranın da kız yurdu olarak düzenlenmesine karar verildi. Kız öğrencilerin yurtlarında kalmasına karar verilirken 100 erkek öğrenciye ise 1 Aralık’a kadar kendilerine yeni bir yer bulmaları istendi.

Haberin Devamı

Bu kararla mağdur olacaklarını belirten öğrenciler yurt önünde toplanarak eylem yaptı. Kız öğrencilerin de destek verdiği erkek öğrenciler adına açıklama yapan Velit Çakır, “Kendimize yeni kalacak yer ararken, öte yandan da eğitimimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Yani ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yurttaki sorunu öğrenen diğer yurt yöneticileri ve ev sahipleri de fiyatları yüksek tuttuğu için kendimize yeni yer de bulamadık. O nedenle yetkililerden bize ek süre tanıyarak, yıl sonuna kadar mevcut yerlerimizde kalmak için müsaade etmelerini istiyoruz” dedi.

Öğrenci Cahit Biter ise yaklaşık 1 ay önce yurda geldiğini, kayıt yaptırırken kendisine böyle bir sıkıntıdan bahsedilmediğini belirterek, “Kısa bir süre kaldıktan sonra böyle bir durumla karşılaşmamızın bizleri nasıl etkileyeceğini herkesin düşünmesi gerekir ve sorunumuza bir çözüm üretilmesi istiyoruz” diye konuştu. Öğrenciler açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Haberin Devamı

Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)