Ekonomi 'Zara' isim hakkı davasını kaybetti

'Zara' isim hakkı davasını kaybetti

Paylaş
'Zara' isim hakkı davasını kaybetti

Tekstil devi Zara, iletişim danışmanlık şirketi Zarakol'a açtığı 'isim hakkı' davasını kaybetti

Dava 2005 yılında açıldı

Haberin Devamı

Mayıs 2005’ten beri süren davada Zara, Zarakol İletişim Hizmetleri’nin, markanın gücünden yararlanmaya çalıştığını iddia ederek, şirket adından ‘Zara’ sözcüğünün çıkarılmasını istiyordu.

Zara tarafından açılan dava 5 yıl sürdükten sonra Zarakol İletişim Hizmetleri lehine sonuçlandı. Davayı değerlendiren Zarakol Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol, “5 yıldır süren dava, şirketimin ticari itibarına zarar verdi ve iş kaybına yol açtı” diye konuştu.

‘Zarakol benim soyadım’

Kendi soyadının ‘Zarakol’ olduğunu ve buna rağmen firmanın ısrarını anlamadığını ifade eden Necla Zarakol şöyle konuştu: “Markalarını korumak kurumların doğal hakkı. Ama haklarını korurken, bulundukları ülkenin koşullarını ve değerlerini iyi anlamaları ve buna göre hareket etmeleri gerekir. Zara için çalışan hukuk bürosu, kullandığımız ismin, benim 1976’dan bu yana evlilik dolayısıyla kullandığım soyadım olduğunu bulabilirdi.” Bu dava yüzünden yabancı bir şirketle yürüttükleri satış görüşmesinin sonuçlanmadığını belirten Zarakol, “Ben de Zara’ya maddi ve manevi tazminat davası açacağım” dedi.

Haberin Devamı