Gündem Zehir tacirleri okulları beklemiş

Zehir tacirleri okulları beklemiş

Paylaş
Zehir tacirleri okulları beklemiş

Ankara Emniyeti, okulların açılmasıyla birlikte uyuşturucu satan kişilere yönelik yaptığı operasyonlarda 16 kilo esrar, 258 gram eroin ele geçirirken, 48 kişi de gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte il genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar düzenledi.

Ekiplerin Altındağ ve Mamak İlçeleri'nde 10 gündür yoğunlaşan operasyonlarında 48 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 17'si 'uyuşturucu kullanmak, satın almak' suçlarından haklarında işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Yakalanan 31 kişi ise 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak' suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 14'ü çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda 16 kilo kubar esrar, 748 deste halinde 258 gram eroin, 34 ecstacy hap, 210 kök Hint keneviri bitkisi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 230 lira, uyuşturucu madde tartılmasında kullanılan 2 hassas terazi ele geçirildi.

Ayrıca uyuşturucu satıcılarının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda değişik çap ve markalarda 3 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 48 fişek, 6 ruhsatsız av tüfeği ile 'kuru sıkı' tabir edilen 4 gaz tabancası da yakalandı.

OKULLARIN AÇILMASINI BEKLEMİŞLER

Uyuşturucu tacirlerinin stok yaparak okullarının açılmasını bekleyip, satışlara başladıkları belirtildi. Zehir tacirlerinin kenti bölgelere ayırarak her bölgeye bir sorumlu atadıkları ve bölgelerdeki okulları o kişiye bağladıkları ileri sürüldü.

Satıcılar, öğrencileri yakın takibe alarak önce arkadaşlık kurdukları, ardından da uyuşturucuya alıştırarak satış yaptıkları öğrenildi.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA (DHA)