Ekonomi Zekeriya Mutlu: Akademik bilgiyle emeği birleştiriyoruz

Zekeriya Mutlu: Akademik bilgiyle emeği birleştiriyoruz

Paylaş
Zekeriya Mutlu: Akademik bilgiyle emeği birleştiriyoruz

Başkan Mutlu; “İzmir nüfusunun dörtte birine hitap ediyoruz. SGK çatısı altındaki haksızlık giderilsin. Bizim görevimiz, esnafa vizyon vermektir. Bize bağlı esnafa bilgi aktarımı için, üniversitelerdeki hocalarımızla yakın bir çalışma içindeyiz. Haftada 2 kez hocalar gelip, esnafa belgi veriyor. Gelemeyen esnafın da ayağına gezici araçlarımızla biz gidiyoruz” dedi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, 10 yıldır birlik başkanı. Aynı zamanda yumurta dağıtımı yapan bir işyerinin de sahibi. Başkan Mutlu; “Birliğe bağlı 129 meslek odamız var. Üye sayısı pasifler dahil 350 bine yakındır. Aktif üye sayımız ise 120 bin kadardır. Bu üyelerin aile fertlerini de katarsak, 4 milyonluk İzmir nüfusunun çeyreğine hitap ediyoruz” diyor.


PERAKENDE YASASI


Başkan Mutlu; “Madem hepimizi SGK çatısı altında birleştirdiler, niçin bazıları 7200, bizler de 9000 iş gününde emekli oluyoruz? Bu sorunun giderilmesi gerek. Ayrıca perakende yasası, esnafın sıkıntılarını gidermiyor. Büyük zincirlerle olan haksız rekabetin önüne geçilmeli. Mahalle arasındaki büyük marketler, dışarı taşınmalı, açılış-kapanış saatleri, günümüz şartlarına göre revize edilmelidir” dedi.


ESNAFA EĞİTİM


Zekeriya Mutlu; “Bizim görevimiz esnafa vizyon vermektir. Bazı meslekler artık bitti. Bazılarının da teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerek. Günümüzde en önemli şey bilgidir. Biz esnaf odaları olarak İzmir’deki üniversitelerle yakın çalışıyoruz. Akademik bilgiyle, esnafın emeğini birleştiriyoruz. Haftada 2 gün hocalar gelip, esnafa bilgi veriyor, gelemeyenlerin de ayağına gezici araçlarımızla biz gidiyoruz” dedi.

Haberin Devamı