Ekonomi 'Zeytinburnu 5 yılda yüzde 112 değer kazanacak'

'Zeytinburnu 5 yılda yüzde 112 değer kazanacak'

Paylaş
'Zeytinburnu 5 yılda yüzde 112 değer kazanacak'

Zeytinburnu Belediyesince EPOS ve REIDIN araştırma şirketlerine hazırlatılan bağımsız gayrimenkul raporlarına göre, Zeytinburnu'nda gayrimenkul fiyatlarının 5 yılda yüzde 112 değer kazanacağı tahmin ediliyor

Raporlara göre, İstanbul’da bugüne kadar deri fabrikaları, tekstil atölyeleri, Demirciler Çarşısı ve Nakliyeciler Sitesi gibi merkezleriyle adından söz ettiren Zeytinburnu büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. İlçe, E-5 Karayolu, Avrasya Tüneli, mevcut ve planlanan raylı sistemleriyle ulaşımda avantajlı bir konuma geldi.

Uzmanların Londra ve Barselona benzeri bir gelişim göstereceğini öngördükleri Zeytinburnu’nda, gayrimenkul fiyatlarının 5 yılda yüzde 112 değer kazanacağı tahmin ediliyor.

Raporların tanıtımı dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu’nun, Tarihi Yarımada’nın hemen yanı başında yer almasına karşın geçmişte İstanbul’un avantajlarını kullanamadığını söyledi. Aydın, ilk seçim kampanyasında Zeytinburnu’na kentsel dönüşüm yapacakları vaadinde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'EN ÇOK KAZANDIRACAK BÖLGE SAHİL BANDI'

"O zaman burada yaşayanların hemen hemen yüzde 70’i kendi dairesinde ya da annesinin, babasının, bir yakınının dairesinde kira vermeden oturuyordu. ’Satmayın, Zeytinburnu değerlenecek, hem de çok değerlenecek, çevresine göre çok ama çok kazandıracak’ demiştim. Hakikaten gerçekleşmiş oldu. Hem yerel politikalar hem de merkezi yönetimin ortaya koyduğu politikalarla Türkiye büyüdü, özelde İstanbul daha da büyüdü ama Zeytinburnu İstanbul ortalamasından daha da bir büyüdü. Buradaki insanların ellerindeki gayrimenkullerin değeri çevreye göre inanılmaz değer kazandı. Gayrimenkul noktasında Zeytinburnu’na yatırım yapan kesinlikle çevre ilçelere göre çok daha karlı olacak. Trend normal devam ederse Türkiye koşullarında, Türkiye büyürken, İstanbul büyürken, İstanbullu kazanırken, Zeytinburnu’na yatırım yapan çok daha fazla kazanacak. Bana göre Zeytinburnu’nda en çok kazandıracak bölge sahil bandı."

AA



Haberin Devamı