Ekonomi Zeytinden baklava, çikolatalı patates!

Zeytinden baklava, çikolatalı patates!

Paylaş
Zeytinden baklava, çikolatalı patates!

Zeytinden baklava, çikolatalı patates!

Bursalı aşçı Burhan Türkoğlu ve yardımcısı Nafi Karanfil tarafından özel olarak üretilen yeşil zeytinler önce un haline getirildi, daha sonra baklava yapılarak satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Ürünlerin marka tescil belgelerinin alındığını belirten Türkoğlu, “Kimsenin bilmediği formüllerle üretimi yaptık. Özel olarak seçilen büyük ve yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp kuruttuk. Un haline getirdiğimiz zeytinlerden baklava ve zeytinli çikolata ürettik. Zeytinden yeni lezzetler de üreteceğiz” dedi.

Özel üretilen yeşil zeytinleri toplayarak kurutan ve un haline getiren Bursalı aşçı Burhan Türkoğlu ve yardımcısı Nafi Karanfil zeytin unundan baklava ve çikolata üretti. Türkiye’de ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyan bu ürünleri Bursa Valisi Şahabettin Harput’a tanıtan Türkoğlu ve Karanfil çikolatalı patates, çıtır kabak ve çikolatalı kabak ilginç ürünleriyle de dikkat çekti.

Vali Harput, Bursa’nın lezzet kültüründen kimsenin bilmediği iki ürün üretildiğini ve kentten dünya piyasalarına sunulduğunu söyledi. İkram edilen ürünleri tadan Harput, Türkoğlu ve Karanfil’i ödüllendireceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Zeytinli baklava ve çikolatanın tescillerini aldıklarını kaydeden Nafi Karanfil, 13 ürün için de başvuru yaptıklarını bildirdi.

Sebile ÇETİN/BURSA, (DHA)