Hakan Çelik Arazide Fransız konforu
HABERİ PAYLAŞ

Arazide Fransız konforu

Haberin Devamı

Renault’nun arazi araçları sınıfındaki ilk gerçek temsilcisi Koleos ile uzun bir test sürüşü gerçekleştirdim. Koleos, gerek donanım özellikleri gerekse motor teknolojisiyle sınıfının en başarılı seçeneklerinden biri. Çok rahat, konforlu ve kullanışlı bir araç olan Renault Koleos, Türkiye’ye 150 beygir gücündeki 2.0 litrelik dizel dci motor ile Fransa’dan ithal ediliyor. Bu motor yüksek tork oranıyla hem ekonomik hem de yüksek performanslı bir kullanım özelliği sunuyor.

Şehir içi kullanımda da avantajlı

Renault, dört çeker teknolojisine sahip olan bu aracı geliştirirken küresel ortakları Nissan ve Samsung’un arazi aracı üretme deneyiminden de yararlandığı için ortaya çok iddialı bir ürün çıkmış. Koleos’un başarıyla çalışan otomatik şanzımanı vites geçişlerini hiç hissettirmiyor. Sessiz ve yumuşak bir kullanım karakterine sahip olan Koleos kompakt ölçüleriyle şehir içi kullanımda da önemli bir avantaj sunuyor. Bu avantaj yüksek oturma pozisyonu ve geniş iç mekanla birleşince Koleos rahatlıkla bütün ailenin tek otomobili haline gelebiliyor. Bu sınıftaki araçların en önemli sorunlarından biri frenlerdir. Ancak Koleos’un yeni nesil disklerle geliştirilen frenleri çok başarılı bir duruş performansı sergiliyor.

Yüksek eğimli inişlerde hızı kontrol eden elektronik sistemleri ile Koleos arazide de iyi bir iş çıkarıyor. Koleos’un yol tutuşu asfalt koşullarında da neredeyse otomobiller kadar iddialı. Renault’nun yaygın servis ağı ve bu modelin de Euro NCAP testlerinden 5 yıldızla çıkmış olması Koleos’un önemli avantajları arasında.

Benim kullandığım araç üst donanım seviyesindeydi. Renault’nun Privilage adını verdiği bu pakette elektrikli olarak ayarlanabilen kaliteli deri koltuklar, panoramik sunroof ve xenon aydınlatma paketi yer alıyor. Amerikan yapımı Bose müzik sistemi şaşırtıcı derecede iyi sonuç veriyor. Zengin donanımlı bu aracın anahtar teslimi satış fiyatı 82 bin 500 lira. Koleos’un daha standart donanımlı versiyonunu ise 69 bin 100 liraya alabilmek mümkün.

Doğuş Otomotiv tam not aldı

Volkswagen tarafından Yeni Touareg için Antalya’daki uluslararası lansmanı 30 ülkeden 500’ün üzerinde Volkswagen yetkili satıcısının katılımı ile gerçekleştirildi. İlk kez bu çapta büyük bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmış olmanın son derece heyecan verici olduğunu belirten Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Önümüzdeki yıllarda pazara sunulacak yeni modellerin dünya lansmanlarına da talibiz” dedi. 1 milyon euro harcanan etkinlikte araçlar 5 günde toplam 15 bin kilometre yol kat etti.

Ödüllü Camaro Türkiye’de

Chevrolet’nin efsane modeli Camaro ‘Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı’ yarışmasında birincilik unvanına sahip olurken, tasarım konusundaki iddiasını bir kez daha kanıtlamış oldu. 1 Nisan 2010 Perşembe günü New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda açıklanan sonuçlara göre, Chevrolet Camaro dünyanın farklı yerlerinden beş tasarım uzmanı tarafından seçilen 4 değişik model içinde ‘Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı’ ödülüne sahip oldu.

Yahoo’ya göre, Camaro 2009’un en çok aranan aracı oldu. Camaro aynı zamanda Popular Mechanics dergisi tarafından Otomotivde Mükemmellik Ödülüne layık görüldü ve ‘Automobile Magazine’ dergisi tarafından All-Star (Mükemmel) olarak değerlendirildi.

Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın “Chevrolet Camaro modelimizi Chevrolet Türkiye olarak 2011 yılında Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunacağız.

Tasarım ve performans konusunda dünyanın en özel araçlarından birisi olan Camaro, aldığı ‘Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı’ ödülü ile bunu bir kez daha kanıtladı” açıklamasını yaptı.

Bu fiyata bu araç çok iyi

Amerikan otomotiv devi General Motors’un iddialı markası Chevrolet, Türkiye’de satışa sunduğu yeni Epica modeliyle tüketiciler için çok uygun bir alternatif sunuyor. Yeni Chevrolet Epica, 2.0 litre 150 beygir dizel otomatik vitesli modelini sınıfındaki 1.6 litre benzinli düz vitesli modellerin fiyat seviyesinde satışa çıkardı. Yeni Epica’nın 2.0 litre 150 beygir dizel 6 ileri otomatik şanzımanlı modelinin fiyatı 55 bin 310 liradan başlıyor. Büyük ve konforlu sedan otomobilleri seven tüketicilerin ilgisini çekecek olan Epica’nın uzunluğu 4.81 metre. Donanım ve konfor özellikleri konusunda da iddiasını yineleyen Epica’da 8 yönlü elektrikli sürücü koltuğu, elektronik iklim kontrollü klima, ön ve arka sis farları, krom bagaj çıtası, 17 inç hafif alaşımlı alüminyum jantlar, yağmur sensörü, yol bilgisayarı, deri döşeme ısıtmalı koltuklar, hız sabitleyici, 6’lı CD/ MP3 çalar, otomatik katlanır elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, direksiyondan kumandalı müzik sistemi standart olarak yer alıyor.

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder