Dünya Cihat Jane

Cihat Jane

Paylaş
Cihat Jane

El Kaide Lideri Usame Bin Laden'i kahraman ilan eden Cihat Jane,“Cihat için ölmeye hazırım” diyor

AVRUPA PASAPORTLU MÜCAHİTLER

Amerikalı Colleen LaRose, Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürüyle tepki toplayan ressam Lars Vilks’e suikast planlamak suçundan tutuklandı. LaRose hakkındaki iddialar Amerika’yı şoke etti.

LaRose, internette ‘Cihat Jane’ kod adını kullanarak Amerika, Avrupa ve Asya’dan mücahitlik yapacak Müslüman erkek ve kadın toplamış. Özellikle de Avrupa pasaportuna sahip olanlara odaklanmış.

'ÖLDÜR' EMRİ İNTERNETTEN

Sarı saçlı, mavi gözlü olan Cihat Jane, bu sayede dikkat çekmeyeceğini düşünüyormuş. Mart 2009’da internet üzerinden “İsveç’e git, yerini bul ve onu tüm kafir dünyayı korkutacak şekilde öldür” talimatını alan Cihat Jane “Cihat için öldürmek onur ve zevktir” cevabını yazıp 29 Ağustos’ta İsveç’e gitmiş. Cihat Jane, Lars Vilks’in yaşadığı semte taşınmayı başarmış. Ancak suikasti gerçekleştiremeden yakalanmış.

İŞBİRLİKÇİLERİ DE YAKALANDI

Avrupa’ya kaçmasına yardım etmek için bir teröristle evlenen Cihat Jane, bu kişi için Amerikalı arkadaşının pasaportunu çalmış. Müebbet hapsi istenen kadın, internetteki sayfasında ‘Hayatta en çok İslamiyete geçmekten gurur duyuyorum” diyor.

El Kaide lideri Usame bin Ladin ile cihada katılanları kahraman ilan ediyor. Cihat Jane, YouTube’daki videoda da ‘Müslümanların acılarını hafifletecek bir şeyler yapmak için yanıp tutuşuyorum’ diyor. Jane’in işbirlikçisi 7 kişi önceki gün İrlanda’da yakalandı.

FİLMDEN ESİNLENMİŞ

Colleen R. LaRose’un başrolünde Demi Moore’un oynadığı “G.I Jane” filminden esinlenerek kendisine “Cihat Jane” adını verdiği ortaya çıktı. Ünlü oyuncu Demi Moore, G.I Jane filminde, Amerikan ordusuna bağlı özel kuvvetlerde kendini kanıtlamaya çalışan bir kadın askeri canlandırmıştı.

2

Haberin Devamı