Dünya 'Babaların babası' Denaro hakkındaki şok gerçek! Hapiste giderek kötüleşti

'Babaların babası' Denaro hakkındaki şok gerçek! Hapiste giderek kötüleşti

Paylaş
'Babaların  babası' Denaro hakkındaki şok gerçek! Hapiste giderek kötüleşti

'Şeytan' lakaplı mafya patronu Matteo Messina Denaro, Sicilya'daki evinde yakalanmıştı. 30 yıldır aranan Denaro'nun yakalanması tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Şimdi hapiste yargılanmayı bekleyen Denaro hakkındaki gerçek şok etkisi yarattı.

Posta.com.tr | İtalya'nın 30 yıldır yakalayamadığı mafya patronu Matteo Messina Denaro,Andrea Bonafede takma adıyla kanser tedavisi için geldiği Sicilya bölgesinin başkenti Palermo’daki bir klinikte yakalandı. Cosa Nostra’nın lideri olarak bilinen 60 yaşındaki Denaro, 1993 yılından bu yana aranıyordu. Cosa Nostra’nın liderleri Bernardo Provenzo’nun 2016’da, Salvatore Riina’nın da 2017’de ölmesinin ardından yönetimi Denaro’nun üstlendiği düşünülüyordu. Denaro, ‘bir mezarlığı doldurabilecek kadar çok cinayet işlemesiyle’ övünüyordu.

Haberin Devamı

İTİRAFÇININ ÇOCUĞUNU ASİTTE ERİTTİ

Denaro’nun işlediği suçlar arasında mafyayla mücadele eden iki savcıya 1992’de düzenlenen suikast, 1993’te bir mafya itirafçısının 12 yaşındaki oğlu Giuseppe di Matteo’yu öldürtüp asitle yok ettirmesi var. 1993’te Roma, Floransa ve Milano’daki bombalı saldırılarda da rol üstlenmişti. Denaro, 1992’de gıyaben yargılanmış ve ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

1993'TEN BERİ ARANIYORDU

Denaro’nun cinayetleri arasında mafya karşıtı savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino’nun 1992 yılında öldürülmesi de yer alıyor. Messina Denaro 2002 yılında gıyabında görülen davada çok sayıda cinayetten suçlu bulunmuş ve ömür boyu hapis cezası almıştı. Denaro, 1993 yılından bu yana aranıyordu.

Haberin Devamı

İzini kaybettirdiği için hakkında birçok yanlış ihbar alındı. Parmak izini sildirmek için parmaklarını kestirdiği, estetik yaptırdığı iddia edildi. Yanlış kişiler tutuklandı. 2021'de Hollanda'da tutuklanan bir İngiliz'in Denaro olduğu sanılmıştı. Ancak adamın aksanı, Denaro olmadığını ortaya çıkarmıştı. 2019'da da yanlış bir hastaneye baskın düzenlenmişti. Kuzenleri, yeğenleri ve kız kardeşi dahil 100'den fazla yakını işbirlikçisi olarak tutuklandı. İtalyan savcılar yıllar içinde tespit ettikçe servetine el koyarak Denaro'nun etki alanını küçülttü.

HASTALIĞI SAYESİNDE YAKALANDI

Geçtiğimiz gün yakalanan Şeytan lakaplı Denaro, kanser tedavisi için geldiği Sicilya'da yakalandı. Denaro'nun akrabalarıyla yaptığı telefon görüşmelerini dileyen polis, mafya patronunun kolon kanseri olduğu ortaya çıkardı. Kanseri son derece agresif ilerleyen Denaro, doktorlar tarafından tedaviye ikna edilmişti.

Denaro'nun yakalandığı Sicilya'nın Palermo kentindeki Maddalena kliniğinin onkoloji bölümü başkanı Vittorio Gebbia, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, "Ciddi bir şekilde hasta. Hastalık son aylarda hızlandı" dedi.

İtalyan medyasına sızdırılan tıbbi kayıtlara göre Denaro'nun kanseri ilerlediği için 2020 ve 2022'de sahte isimle ameliyat oldu. 

FİLM GİBİ OPERASYON

Mafya liderinin kanser olduğu, akrabalarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin polis tarafından dinlenmesi sonucu ortaya çıktı. Polisler bunun üzerine Denaro'yu tuzağa düşürmek için onunla aynı yaş ve cinsiyete sahip kanser şüphelileri hakkında İtalyan hükümetine bilgi verdi. Polisler sonrasında Denaro'nun acil tedaviye ihtiyacı olup olmadığını öğrenebilmek için Doktor Gebbia ile iletişime geçti.

Haberin Devamı

Gebbia, polisin Denaro'nun tedavisinin birkaç gün gecikmesinin sakıncası olup olmadığını sorduğunu söyledi. Sakınca olmadığını açıklayan Denaro, ardından polisin tutanağını imzaladı. 

GİDEREK KÖTÜLEŞTİ

Denaro tutuklandıktan sonra İtalya'daki L'Aquila'daki yüksek güvenlikli hapishanesinde hücre hapsine gönderildi. 

İtalyan basınına göre Denaro'nun L'Aquila'daki yüksek riskli mahkumları tedavi etmek için özel bir birimi olan San Salvatore hastanesine kemoterapiye götürülmesi bekleniyor. Denaro'nun sağlık durumunun hapiste giderek daha da kötüleştiği iddia ediliyor. 

İşlediği kan donduran suçların arasında bir çocuğu asitte eritmek de yer alan Denaro, batı Sicilya'daki evinden yalnızca birkaç kilometre uzakta yaşıyordu. Denaro'nun 30 yıldır saklanmasına yerel yetkililerin de yardım ettiği düşünülüyor.

Haberin Devamı


DENARO'NUN SUÇ İMPARATORLUĞU

Cosa Nostra, Atlantik üzerinden Amerika'ya kadar uzanan bir suç imparatorluğuydu ve İtalya'nın en güçlü mafya örgütüydü. 1980'lerde İtalyan devletine karşı şiddetli bir savaş başlattılar. Katolik Kilisesi liderinin kendilerini kınamasının ardından Papa II. John Paul'e karşı kan davası bile ilan ettiler. İtalyan hükümetinin mafyaya karşı başlattığı operasyonlarla Denaro'nun suç  imparatorluğu da yavaş yavaş küçüldü.

'Babaların babası'nın yakalanmasının ardından Cosa Nostra'nın da tamamen bitmiş olabileceği düşünülüyor. Uzmanlar Denaro'nun mafya patronları kuşağından ayakta kalan son kişi olduğunu belirtiyor. İtalya'daki mafya örgütleri, 1980'li yıllarda hükümet yetkililerine toplu saldırılar düzenliyor, savcıları, polisleri, politikacıları, gazetecileri ve hatta sıradan vatandaşlar da dahil yollarına çıkar herkesi öldürüyordu. 

Haberin Devamı