Dünya Kadavra skandalı büyüyor! Harvard müdürünün sattığı parçaları 'sanatçı' satın almış!

Kadavra skandalı büyüyor! Harvard müdürünün sattığı parçaları 'sanatçı' satın almış!

Paylaş
Kadavra skandalı büyüyor! Harvard müdürünün sattığı parçaları 'sanatçı' satın almış!

Harvard Tıp Fakültesi morg müdürü ile birlikte 3 kişinin, tıbbi inceleme ve araştırma yapmak üzere bağışlanan kadavra parçalarını çalıp sattığı ortaya çıktı. Kadavra parçalarını kimlerin aldığı merak ediliyordu. Yapılan araştırma, ürkütücü bir gerçeği ortaya çıkardı.

Posta.com.tr | ABD'deki Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin morg müdürü Cedric Lodge'un üniversiteye bağışlanan kadavralardan çaldığı 'kafatası, beyin, deri ve kemikleri' internet üzerinden sattığı iddia ediliyor. İddianameye göre Lodge ve eşi Denise, bu parçaları 2018-2021 yılları arasında Pennsylvania ve Massachusetts'teki alıcılara sattı.

Haberin Devamı

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi uygulamaları bağış kadavralar üzerinde deniyor. Çalışma bittiğindeyse kadavralar genellikle yakılıyor, veya kadavra sahibinin yakınlarına teslim ediliyor ya da üniversitenin mezarlığına gömülüyordu. Ancak iddianameye göre Cedric Lodge, üniversitenin "Anatomik Bağış Programı"nın müdürü olarak dışarıdan insanların morga girerek satın almak istedikleri kadavraları seçmesine izin verdi.

Massachusetts'ten Katrina Maclean ve Pennsylvania'dan Joshua Taylor, bu kadavra parçalarını satın almakla suçlanıyor.

2 BEBEK CESEDİ DE DAHİL

Federal savcılar, Lodge'un ölü doğmuş iki bebeğin cesetleri de dahil olmak üzere çok sayıda insan kalıntısını 63 yaşındaki karısı Denise'in yardımıyla çevrimiçi olarak sattığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Kendini bir 'sanatçı' olarak tanımlayan Katrina Maclean, ürkütücü oyuncak bebekler tasarlamasıyla biliniyor.

"Kat'in Ürkütücü Kreasyonları" (Kat's Creepy Creations) adlı bir dükkanın sahibi olan Katrina Maclean'ın morg müdüründen satın aldığı kadavra parçalarını Instagram hesabından sergilediği iddia edildi. 

OYUNCAK BEBEKLERİNDE KULLANDI

'Aklı ve ruhu sarsan kreasyonlar' yaptığını iddia eden Maclean, sosyal medya mağazasında morg müdüründen satın aldığı iddia edilen "gerçek bir insan kafatası" fotoğrafı paylaştı.

Maclean'in Şubat 2020 yılında paylaştığı gönderide elinde insan kafatası bulunan bir 'katil palyaço' bebek yer alıyordu. Maclean paylaşımın altına 'Bu bebek satıldı ve evet, bu gerçek bir insan kafatası' yazdı. 

'KAPIMDA POLİS GÖRMEK İSTEMİYORUM'

İddiaya göre Maclean'ın morgu ziyaret ettiğinde 600 dolara iki adet kurumuş yüz de satın aldı. Maclean ayrıca aldığı insan kalıntılarını başkalarına da satıyordu. Pennsylvanialı Jeremy Pauley'e insan derisi satan Maclean, ardından müşterisine 'paket ulaşıp ulaşmadığını' sormak için mesaj attığı ve 'kapısında polis görmek istemediğini' yazdığı ortaya çıktı. 

Maclean'in zombi bebekleri tasarlamaya 2018 yılında başladığı, yine aynı yıl karaborsada insan kalıntılarının satışının yapılmaya başlandığına inanılıyor. 

Haberin Devamı