Dünya Telefonda tanıştı, sonu oldu! 24 yıldır çözülemeyen cinayette gelişme

Telefonda tanıştı, sonu oldu! 24 yıldır çözülemeyen cinayette gelişme

Paylaş
Telefonda tanıştı, sonu oldu! 24 yıldır çözülemeyen cinayette gelişme

1998 yılında Washington'da 19 yaşındaki genç bir kız cinayete kurban gitti. Katil o zamandan beri sırra kadem basmıştı. DNA teknolojisinin davaya dahil edilmesi sayesinde cinayette yeni bir gelişme yaşandı.

Posta.com.tr | Jennifer Brinkman, 21 Mart 1998 yılında henüz 19 yaşındayken öldürülmüştü. Brinkman'ın cansız bedeni, tatilden dönen babası ve babasının o dönemki kız arkadaşı tarafından yatak odasında bulunmuştu. Cinayet aleti de olay yerinde bulunmuştu. Genç kızın başı bir baltayla kesilmişti. Jennifer Brinkman'ın katili o zamandan beri bulunamadı. Dedektifler her ne kadar cinayet aletinde DNA bulsalar da dönemin teknolojisi katili bulmaya engel oldu.

Haberin Devamı

2020 yılında ise işler değişti. 24 yıldır tutulan kanıtlar yeniden test edildi. O dönem şüpheli olan ve şimdi 52 yaşında olan Jeffrey Paul Premo'nun da DNA'sı alındı. Premo, birinci derece cinayetten 250.000 dolar kefaletle Snohomish İlçe Hapishanesinde tutuluyordu. Şüphelinin genetik materyalinin baltada bulunan DNA ile eşleştiği açıklandı.

Polis Şefi Erik Scairpon tarafından yapılan açıklamada "Bu davayı çözmek, son 24 yılı aşkın süredir Marysville Polis Departmanının öncelik listesinin başında yer aldı. Asla pes etmedik veya rafa kaldırmadık. Bir gün Jennifer için adalet getirebileceğimiz inancıyla sürekli olarak araştırılıyordu" dedi.

KATİLİYLE BÖYLE TANIŞTI

Brinkman'ın katiliyle bir telefon sohbet hattında tanıştığına inanılıyor. O dönemki dedektifler, şüpheli Premo'nun Brinkman'a ölümünden önce yazdığı ve çiftin tanıştığını belirten bir mektup buldu.
Premo, polisle yaptığı ilk görüşmede onu tanıdığını inkar etti. Premo tutuklandığında ise suçu neden işlediğini açıklamadı.

Haberin Devamı

DNA TEKNOLOJİSİYLE ÇÖZÜLEN İLK DAVA DEĞİL

Kasım ayı sonunda iki kişi tarafından kaçırılarak tecavüze uğrayan kadının davası, 34 yılın ardından DNA teknolojisiyle çözülmüştü. Otoparkta iki erkek tarafından saldırıya uğrayan genç kadın, zorla arabasına bindirildi ve ıssız, ağaçlık bir alana götürüldü. Zavallı kadın burada onu kaçıran iki erkek tarafından vahşice istismara uğradı.

Olayla ilgili birçok DNA kanıtı ve ipuçlarına rağmen, 2022 yılına kadar polis Virginia'da veya ulusal veri bankalarında suçlulara dair bir kayıt bulamadı. Genç kadının arabasındaki parmak izleri, yeni bir veri tabanındaki iki kardeşle eşleşti.

Polis zanlılardan birini tutuklamak için içtiği puroyu çöpten aldı ve DNA testine yolladı. DNA eşleşmesi bulunduktan sonra zanlılardan biri tutuklandı. Diğer zanlı ise 2009 yılında öldüğü için hakkında işlem yapılamadı.