Dünya Kutuplarda taciz skandalı

Kutuplarda taciz skandalı

Paylaş
Kutuplarda taciz skandalı

Güney Kutbu Antarktika’daki bilimsel araştırma istasyonlarında çalışan kadınların cinsel taciz ve ayrımcılığa uğradığı ortaya çıktı.

Avustralya’nın Tazmanya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, Antarktika’daki bilimsel araştırma istasyonlarında görev alan kadınların maruz kaldığı taciz kültürünü ortaya koydu. Uzman Meredith Nash, 22 görevli kadın ile bir yıl boyunca görüştü. Devlet yönetiminde olan istasyonlardaki kadınların ‘her gün’ cinsiyetçi ayrımcılığa uğradığını belirledi. Buna göre istasyonlardaki ofis duvarlarında da pornografik şakalar ve çizimler yer alıyor. Kadınlara teklifsiz fiziksel temas ve jestlerde bulunuluyor, cinsel birliktelik talepleri ve cinsel içerikli yorumlar yapılıyor.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kadınlar, regl dönemlerini saklama ihtiyacı duyuyor, hijyenik ürün bulmakta zorlanıyorlar. Ped veya tampon değişimlerini de hijyenik ve özel olmayan ortamlarda yapmak zorunda kalıyorlar. Avustralya Çevre ve Su Bakanı Tanya Plibersek, şok olduğunu ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

Soruşturmayı yürütecek kişinin özgeçmişi de şeffaflık kapsamında yayınlandı. İstasyonlarda yaz döneminde 500’e yakın araştırmacı yer alabiliyor. Kışın en fazla 15-20 görevli oluyor. Bunlar da tüm yılı orada geçiren doktorlar, şefler ve saha görevlileri oluyor.