Dünya Putin büyük kozunu oynadı! Dünyanın en ölümcül uçağı Ukrayna'da

Putin büyük kozunu oynadı! Dünyanın en ölümcül uçağı Ukrayna'da

Paylaş
Putin büyük kozunu oynadı! Dünyanın en ölümcül uçağı Ukrayna'da

Ukrayna'yı işgale başladığından beri ağır kayıplar veren Rusya, Devlet Başkanı Putin'in emriyle dünyanın en ölümcül bombardıman uçağı olarak da bilinen uçakları Ukrayna'ya gönderdi.

Posta.com.tr | Rusya'nın ile Ukrayna savaşı 11 aydır hız kesmeden devam ediyor. Kanlı geçen çatışmalarda iki taraf da sayısız kayıplar verdi.

Haberin Devamı

İşgal ettikleri topraklardan Ukrayna ordusu tarafından adım adım çıkarılmaya devam eden Rus güçleri, zor günler yaşıyor. Rusya bu toprak kayıplarına, kış yaklaşırken Ukrayna topraklarındaki altyapıları vurarak karşılık veriyor.

PUTİN KOZLARINI OYNUYOR

Savaşın başından beri sayısız kayıplar veren ve istediğini bir türlü alamayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, elindeki kozları birer birer kullanmaya başladı. Putin'in bu sefer ki hamlesi ise dünyanın en ölümcül uçaklarını Ukrayna'ya göndermek oldu.

İşgal ettikleri topraklardan Ukrayna ordusu tarafından sürülse de Rusya ordusu ve Putin, herhangi bir yavaşlama göstermiyor. Sovyetler Birliği döneminde kurulan askeri havacılık ve savunma şirketi Tuplev tarafından üretilen ve 'dünyanın en ölümcül bombardıman uçağı' olarak da bilinen Tu-23M3 model uçaklar, Rusya tarafından Ukrayna'ya gönderildi.

Haberin Devamı

Başlangıçta Rusya tarafının bu uçakları üretmek gibi bir amacı yoktu ancak savaş ilerledikçe tedarik planları değişti. Eski model olan bu uçak, gerekli tamir, bakım ve yükseltmeler yapıldıktan sonra savaş sahasına gönderildi.

Şimdilik yalnızca bir tane gönderilen bu uçaktan ilerleyen dönemlerde yaklaşık 500 tanesinin Ukrayna topraklarına bomba yağdırması bekleniyor.

"RUSYA'NIN STRATEJİSİ ÇALIŞIYOR"

İngiliz Daily Star'a konuşan eski İngiliz Müşterek Kuvvetler Komutanı Richard Barrons, Putin'in ana stratejisinin Batı'nın Ukrayna ordusu için yaptığı yardımlardan dolayı doğacak huzursuzluk olduğunu söyledi. Batı'nın er ya da geç bu harcamaları en aza indirgeyip hatta tamamen durduracağını düşünen Putin'in dünyadaki ekonomik krizi kendi lehine çevirmeye çalıştığı düşünülüyor.

Öte yandan Barrons, Rusya'nın tutumu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Rusya, insanların yaşamlarındaki ekonomik krizin ne seviyede olduğunun farkında. İnsanların kendilerini ısıtacak durumu bile olmadığının farkında. Bu stratejinin çalıştığı Almanya, İtalya ve hatta ABD'deki halk üzerinde görülebiliyor. İnsanlar artık kendilerinin geçinemediği yerde bu sonu gelmez savaş için harcama yapmanın mantıksız olduğunu düşünmeye başladı.

Haberin Devamı