Dünya Son dakika... Kabil Havalimanı dışında patlama! MSB'den açıklama

Son dakika... Kabil Havalimanı dışında patlama! MSB'den açıklama

Paylaş
Son dakika... Kabil Havalimanı dışında patlama! MSB'den açıklama

Pentagon Sözcüsü Kirby, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Kabil Havalimanının dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıp olup olmadığı bilinmiyor. Elimizden geldiğince ek bilgi vermeye çalışacağız' dedi. Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili Kabil Havaalanı'na intihar saldırı düzenlendiği bilgisini paylaştı. Yerel basındaki bilgilere göre saldırıda yabancı askerler dahil 11 kişi hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı, Afganistan Kabil Havaalanı dışındaki patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" denildi.

Haberin Devamı

Afgan gazeteci Ahmet Mengli, CNN TÜRK canlı yayınında patlamaya ilişkin şu bilgileri verdi: Şu an patlamanın olduğu yerdeki görüntüler sosyal medyada paylaşılıyor. Daha çok bir ses bombası olduğu izlenimi var. Yaralı insanlar da var görüntülere göre ama beklemek gerek. Patlamanın olduğu nokta yabancı güçlerle çalışanların havalimanından ayrılmak istediği noktalara yakın bir yerde olduğunu görüyoruz.

TALİBAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Taliban'dan yapılan açıklamada patlamada aralarında çocukların da olduğu 13 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

İTALYAN UÇAĞINA ATEŞ AÇILDI

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, içinde 98 Afgan ile gazetecilerin bulunduğu uçak, Kabil havalimanından kalkışı sırasında kalabalığı dağıtmak üzere havaya açılan ateş sebebiyle tehlike atlattı.

Haberin Devamı

İtalyan ANSA ajansına bilgi veren istihbarat yetkilileri, olayın uçağa doğrudan bir saldırı olmadığını belirtti.

Söz konusu uçağın, pilotun manevralarıyla açılan ateşten herhangi bir isabet almadan yoluna devam ettiği ve Kuveyt'e ulaştığı kaydedildi. Uçakta bulunan İtalyan Skytg24 kanalı muhabiri Simona Vasta, kalkıştan kısa süre sonra şiddetli makineli tüfek atış sesi duyduklarını, uçakta panik yaşandığını ve pilotların isabet almamak için manevralar yaptığını aktardı.

İtalya, Afganistan'daki tahliyelerini, İtalyan Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla Kabil-Kuveyt-Roma hattında kurduğu "hava köprüsü" ile gerçekleştiriyor.

ABD'DEN UYARI

ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Seyahat Departmanı, Afganistan’ın başkenti Kabil Havalimanı’nın yakınlarında meydana gelen patlamaya ilişkin uyarı yayınladı.

ABD Seyahat Departmanı tarafından yayınlanan uyarıda, “Havalimanında büyük bir patlama oldu ve silah sesleri duyulduğu bildirildi. ABD vatandaşları havalimanına seyahat etmekten kaçınmalı ve havalimanı kapılarından uzak durmalıdır. Havalimanı kapılarında bulunlar ise derhal oradan uzaklaşmalıdır” denildi.