Tamer Heper Tuzağa düşmüşsünüz
HABERİ PAYLAŞ

Tuzağa düşmüşsünüz

Patron yeni bir iş sahasına gireceğini söyledi, bu konuda kuracağı şirkete beni ortak etti. İki ortaktık, ortaklar arasında patron yoktu. Şirketi kurduk, bir müddet yürüttük ama bankalardan borç yağmaya başladı. Arkasından SGK ve vergi borçları. Baktık ki bizim patron şirket adına bize imzalattığı belgelerle kredi kullanmış, şirketi borca sokmuş. Primler ve vergiler ödenmemiş. Kendisi gezip tozuyor para yiyor. Borçlar iki ortak üzerimize kaldı, ödeyecek para yok, bankalar kredi vermiyor, bir işe giremiyorum. Bundan kurtulmanın yolu yok mu? B.G.

Haberin Devamı

Siz gazetelerde haber olarak okumuşsunuzdur, hani hüviyetini kaybedenlere “Aman kayıp ilanı ver, nüfusa kaybı bildir, karakola git zabıt tuttur” falan derler ya işte bunu söylemelerinin nedeni, “Senin kayıp hüviyetin ile gidip şirket kurarlar. Seni borca batırırlar altından kalkamazsın” demektir. Yani siz hüviyetinizi kaybetmeden kendi ellerinizle gidip şirkete ortak olmuşsunuz. Peki hiç aklınıza gelmedi mi, bizim patron neden kendi ardına şirket kurmuyor da bana bir şirket hediye ediyor? Yani kendisi bir şirketi çalıştırıp para kazanacakken, ne diye bu parayı bana kazandırıyor, bu adam aklını mı kaçırdı? Bu kadar hayırsever ise maaşıma zam yapsın! Hayır bu çok uygulanan bir dolandırıcılıktır ki pek çok kişinin başı yanmıştır, konu hakkında açıklamayı biraz uzun tutuyorum ki diğer okuyucularım bu tuzaklara düşmesin.

Hiç kimse durduk yerde size dünyaları bağışlamaz. Bu tür tuzaklar ise bence basit tuzaklardır, dikkatli olmak ve bu tuzaklara düşmemek gerekir. Bu işten nasıl kurtulunur? Ne yazık ki bunun yanıtı bende yok. Bana göre kurtuluş da yok. Yani bir bankanın “Vah vah sana yazık olmuş, bir milyon liralık kredi borcunu siliyorum” veya devletin “Tamam tamam sana yazık olmuş SGK borcunu sildim” demesini mi bekliyorsunuz? Bunların hiçbiri olmayacağı gibi tam tersine faiz ve ceza borçların üzerine binecektir. Ne yazık ki size iyi haberler veremiyorum ama belki sizin gibi tuzaklara düşecek bir-iki kişiyi uyarmış oluyorum, bu bile bir iştir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder