Ekonomi Benzine zam geliyor! İşte 19 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Benzine zam geliyor! İşte 19 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Paylaş
Benzine zam geliyor! İşte 19 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Uluslararası piyasalarda petrolün 112,06 dolardan işlem görmesi ve dolardaki hareketlilik sonrası akaryakıt fiyatlarına zam göründü. Dün 1,70 TL artış yapılan benzine yarından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 3 kuruşluk bir zam daha bekleniyor. İşte 19 Mayıs'tan itibaren il il yeni benzin fiyatları...

Döviz kurları ile petrol fiyatlarındaki değişim, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt sektörü yetkililerinden alınan bilgiye göre dün zamlanan benzin fiyatlarına yarın bir zam daha bekleniyor. Pompaya yansıyacak zam 1 lira 3 kuruş olacak.

Haberin Devamı

YENİ BENZİN FİYATLARI

Zammın ardından benzinin litresi İstanbul’da 23,85 TL’ye, Ankara’da 23,96 TL’ye ve İzmir’de 23,97 TL’ye yükselecek. Motorinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.