Ekonomi Ekonomi yönetiminden 'programa devam' mesajı

Ekonomi yönetiminden 'programa devam' mesajı

Paylaş
Ekonomi yönetiminden 'programa devam' mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şimşek, seçimden sonraki ilk mesajında Eylül 2023’te açıklanan Orta Vadeli Program’ı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

ANA HEDEF ENFLASYON

Şimşek, şöyle devam etti: “Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız. OVP’de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçireceğimiz yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacağız. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız.”

BELİRGİN DÜŞÜŞ İKİNCİ YARIDA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yaptığı açıklamada şu noktaların altını çizdi: “Gerek ekonomik, gerek sosyal bakımdan enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir. Geçen sene ilan ettiğimiz programımızı kararlı bir şekilde uygulayarak bunu başaracağız. Bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece, yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız.”

Haberin Devamı