Tamer Heper Dört ay uzun değil
HABERİ PAYLAŞ

Dört ay uzun değil

Haberin Devamı

Bodrum’da bir inşaattan temelden daire aldım. Parasının bir kısmını ödedim, bakiyesi için senet yaptım. Ancak sonradan öğrendim ki bu yer planda yeşil alan. Derken müteahhit hakkında dava açmak için bir avukatla anlaştım. Avukat önce savcılığa başvurdu, savcılık takipsizlik kararı verdi. Sonra tazminat davası açtı, davayı kazandı. Vadesi gelmeyen senetlerimi geri aldım ama aradan dört ay geçmesine rağmen ödediğim peşinatı geri alamadım. Avukatıma sorduğumda takip edildiğini söylüyor o kadar. Bu dört ay paramın alınması için uzun bir zaman değil mi? İ.C.

Paranızın alınması için bu dört aylık zaman uzun değil, hatta kısa bile. Çünkü bir olayda haklı çıkmak başka, paranın tahsili başka. Şimdi siz mahkeme kararı ile verdiğiniz parayı geri alma hakkını elde ettiniz ama bakalım karşı tarafın haczedilecek mal varlığı kaldı mı? Biz avukatların en büyük sıkıntısı budur. Avukata başvuran vatandaş karşı taraftan tahsilatın yapılmasını ister ve bunun en kısa zamanda olmasını bekler. İyi ama tahsilat yapabilmek için karşı tarafın cebinde parası veya kendine ait malvarlığı olması lazım.

[[HAFTAYA]]

Artık borçlular alacaklılardan daha profesyonel. Risk gördüğü için üzerinde mal varlığı bırakmıyor, bankada hesap dahi açmıyor. Karşınızdakinin malını veya parasını bulamazsanız tahsilat da yapamazsınız. Bu durumlarda bazı şartların oluşması halinde eskiden hapis cezası uygulanırdı artık onlar da kalktı. Dolayısı ile sizin olayınızda olduğu gibi alacaklının ve vekilinin eli kolu bağlı kalıyor. Sonuç olarak size tahsilat için ört ayın uzun olmadığını, bu gibi olaylarda tahsilatın yapılamama ihtimalinin dahi bulunduğunu söylemek mecburiyetindeyim. Bu vesile ile diğer okuyucularıma hatırlatmak isterim ki, müteahhit bolluğu içinde iş yapacağınız müteahhidi iyi seçmenizi öneririm. Ben müteahhidim diyen herkese güvenmeyin, iyi araştırdıktan sonra ilişki kurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder