CACIK TARİFİ
Cacık malzemeler
- 3 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 4 adet orta boy salatalık
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu
Cacık servisi için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
CACIK YAPILIŞI
Yıkanan salatalıkların uç kısımları kesilir ve alacalı soyulur. Salatalıklar küçük küpler halinde kesilir veya rendenin büyük kısmında rendelenir. Küçük parçalar halinde kesilen sarımsağa tuz eklenir ve iyice dövülür. Dereotu incecik kıyılır. Salatalıklar, sarımsak ve dereotu yoğurda eklenir. Azar azar eklediğiniz suyla karıştırarak istediğiniz kıvamı elde edin. Servis ederken zeytinyağı, sirke, nane ekleyebilirsiniz.