Gluten

Gluten Haberleri

Son dakika Gluten haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gluten gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gluten haber sayfamızda...
Mantarın da adı var

Mantarın da adı var

15.05.2024
Biz kadınlar mantardan çok çekiyoruz. Çaresi var elbette ama çektirdiği de az değil.
Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı göz sağlığını tehdit ediyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı göz sağlığını tehdit ediyor

10.05.2024
Ekran bağımlılığının yol açabileceği göz problemlerine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selçuk Nafız Çekmeceli, “Tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazların günlük hayatımızda çok kullanılması, 'bilgisayar görüş sendromu' olarak adlandırılan ve göz yorgunluğu bulguları ile karşımıza çıkan tabloya neden olur. Bu tablo göz çevresi ve baş ağrısı, göz kuruluğu, yanma, batma, gözlerde yabancı cisim hissi, kızarıklık, bulanık görme gibi bulgularla karşımıza çıkar" dedi.
Tahta kaşığın içindeki gluten bile riskli! 'Biraz yesem ne olur?' demek büyük bir hata

Tahta kaşığın içindeki gluten bile riskli! 'Biraz yesem ne olur?' demek büyük bir hata

9.05.2024
Çölyak hastalığı, bağışıklık sisteminin vücuda gluten adı verilen bir protein içeren yiyeceklere yanlışlıkla saldırması sonucu ortaya çıkan bir otoimmün hastalıktır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf türlerinde bulunan bir protein kompleksidir. Çölyak hastalığı olan kişiler gluteni sindiremezler ve bağışıklık sistemi ona saldırır. Çölyak hastalığında farkındalığın artırılması için her yıl kutlanan 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gastroenteroloji Klinik Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, “Çölyak hastaları için tahta kaşığın içindeki glüten bile riskli" dedi.
Tüketildiği anda sindirim sistemine zarar veriyor! İşte insan vücudunun en büyük düşmanı!

Tüketildiği anda sindirim sistemine zarar veriyor! İşte insan vücudunun en büyük düşmanı!

3.05.2024
Gün içerisinde tüketilen besinler, vücuda sayısız fayda sağlıyor. Vitamin ve mineral deposu olan yiyecekler kadar bedene zararı olanlar da var. Bunların en riskli olanları ise doğrudan sindirim sistemine zarar verenler. Peki, hangi besinlerin kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor? İşte detaylar…
Uzmanı uyardı: Baş ağrısı ve halsizlik belirtilerine dikkat! En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

Uzmanı uyardı: Baş ağrısı ve halsizlik belirtilerine dikkat! En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

26.04.2024
Batı toplumlarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülen gıda intoleransı, teşhis konulup tedavi edilmediğinde kişinin hayat kalitesini önemli oranda düşürüyor. Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Bilge Özel, toplumda en çok görülen gıda intoleranslarından biri olan histamin intoleransının her yaştan ve cinsiyetten insanda görülebilmesine rağmen daha çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünün belirtti.
Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik deyip geçmeyim: En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik deyip geçmeyim: En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

25.04.2024
Batı toplumlarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülen gıda intoleransı, teşhis konulup tedavi edilmediğinde kişinin hayat kalitesini önemli oranda düşürüyor. Doç. Dr. Gonca Bilge Özel, toplumda en çok görülen gıda intoleranslarından biri olan histamin intoleransının her yaştan ve cinsiyetten insanda görülebilmesine rağmen daha çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünün belirtti.
Canan Karatay sert çıkıştı: O at yiyeceğidir, asla yemeyin! Tiroidi bozup kilo aldırıyor!

Canan Karatay sert çıkıştı: O at yiyeceğidir, asla yemeyin! Tiroidi bozup kilo aldırıyor!

3.04.2024
Kilo vermek adına farklı pek çok besin kaynağını tüketiyoruz. En sık tükettiğimiz besinlerden biri var ki Canan Karatay onun hakkında oldukça sert açıklamalarda bulundu. İşte faydalı diye yediğimiz ama sağlığımızı yerle bir edip tiroidlerimizi bozan o besin...
Sahurdan sonra herkes bu hatayı yapıyor: Organlara en büyük zararı veriyor

Sahurdan sonra herkes bu hatayı yapıyor: Organlara en büyük zararı veriyor

19.03.2024
Ramazan ayında vücut sağlığını koruyabilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.
Japonlar bardak bardak içiyor! Tek tanesi altın değerin: Vücudu dipçik gibi yapıyor

Japonlar bardak bardak içiyor! Tek tanesi altın değerin: Vücudu dipçik gibi yapıyor

17.03.2024
Japonlar uzun ömürleri ve sağlıklı yaşamlarıyla dikkat çekiyor. Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Glüten alerjim var ne yapmalıyım?

Glüten alerjim var ne yapmalıyım?

15.03.2024
Bağışıklık sisteminin glüten adı verilen bir protein içeren yiyeceklere karşı aşırı reaksiyon vermesiyle ortaya çıkan glüten alerjisi, giderek daha yaygın hale gelen bir sağlık sorunudur...
Çölyak hastalığında ishal ve karın ağrısı görülebilir

Çölyak hastalığında ishal ve karın ağrısı görülebilir

23.02.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara, çölyak hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çölyak hastalığının tanımını yapan Dyt. Kara, “Çölyak hastalığı genetik yatkınlığı olan bireylerde glütenin vücuda alınmasından sonra ortaya çıkan otoimmün bir hastalıktır. Hastalığın kesin tanısı ince bağırsak biyopsisi ile konmaktadır” diye konuştu.
O da genetik çıktı! Tek yumurta ikizlerinde yüzde 70 oranında görülüyor!

O da genetik çıktı! Tek yumurta ikizlerinde yüzde 70 oranında görülüyor!

23.02.2024
Genetik bazı faktörler vücutta ortaya çıkması muhtemel rahatsızlıkların oluşumunu destekliyor. Bu sorunların uzun vadede çeşitli kronik hastalıklara dönüşmesi ise yaşam kalitesini düşürüyor. İşte o da mı genetikmiş, dedirten hastalık ve faktörlere göre görülme sıklığı!
Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

20.02.2024
Bazı besinler, kanser riskini azaltıcı etkileri ve yaşam kalitemize olan doğrudan etkileri ile dikkat çekiyor. Bir besin kaynağı var ki onu yiyende kanser riski yüzde 35 azalıyor! İşte uzmanının muhakkak yenmeli dediği o besin ve kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler!
Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

19.02.2024
Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.
Aynı fabrikada üretiliyorsa dikkat: Sağlıklı olayım derken karaciğeri bitiriyor!

Aynı fabrikada üretiliyorsa dikkat: Sağlıklı olayım derken karaciğeri bitiriyor!

15.02.2024
Son dönemlerin en popüler hastalıkları arasında gluten intoleransı da yer alıyor. Özellikle çocukları tehdit eden ve ilerlediğinde şişkinlik, cilt problemleri başta olmak üzere farklı pek çok soruna yol açan gluten intoleransı, yaşam kalitesini büyük oranda etkiliyor. Yepyeni bir yaşam stilini benimsemeyi gerektiren bu rahatsızlık ile ilgili tüm merak edilenleri Uzman Diyetisyen Beyza Ersan Posta.com.tr okurlarına özel olarak açıklıyor. İşte gluten intoleransı hakkında merak edilen her şey!
Japonlar bardak bardak içiyor! Kalorisi yok: İçen iğne ipliğe dönüyor

Japonlar bardak bardak içiyor! Kalorisi yok: İçen iğne ipliğe dönüyor

9.02.2024
Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Japonlar bardak bardak içiyor! Kalorisi bile yok: Vücudu dipçik gibi yapan çay

Japonlar bardak bardak içiyor! Kalorisi bile yok: Vücudu dipçik gibi yapan çay

31.01.2024
Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Japonlar bardak bardak içiyor! Kalorisi yok: İçen iğne ipliğe dönüyor

Japonlar bardak bardak içiyor! Kalorisi yok: İçen iğne ipliğe dönüyor

17.01.2024
Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Japonlar bardak bardak içiyor! 1 yudumu bile altın değerinde: Vücudu dipçik gibi yapıyor

Japonlar bardak bardak içiyor! 1 yudumu bile altın değerinde: Vücudu dipçik gibi yapıyor

19.12.2023
Japonlar uzun ömürleri ve sağlıklı yaşamlarıyla dikkat çekiyor. Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Herkesin mutfağında var ama senede 10 yıl yaşlandırıyor

Herkesin mutfağında var ama senede 10 yıl yaşlandırıyor

19.12.2023
Her gün milyonlarca insan tarafından tüketiliyor. Ancak sevilerek yenen bu besin devamlı halsizliğe ve yorgun hissetmeye neden oluyor. Üstelik kronik hastalık riskini de artıyor. Uzmanlar hızlı yaşlanmaya neden olan bu besinin beslenme listesinden çıkarılması gerektiği konusunda uyarıyor. Peki bu kadar zararı bilinmesine rağmen her gün tüketilen bu besin hangisi? Duyunca çok şaşıracaksınız...
Yağ yaktıran kilo verdiren besin yoktur

Yağ yaktıran kilo verdiren besin yoktur

12.11.2023
Diyetisyen Pınar Demirkaya, ‘Ya Suçlu Lektinse!’ adını verdiği kitabıyla, beslenme konusunda hepimizi yeni bir farkındalığa davet ediyor. Lektin, topraktan gelen bazı besinlerde bulunan bir protein ama tüketimine dikkat edilmediğinde bedenimize çok ciddi zararlar verebiliyor.
Canan Karatay uyardı! 20 hastalığın sebebi işte bu yiyecek! Beynin düşünme yeteneğini yavaş yavaş kaybettiriyor

Canan Karatay uyardı! 20 hastalığın sebebi işte bu yiyecek! Beynin düşünme yeteneğini yavaş yavaş kaybettiriyor

2.11.2023
Sağlıklı beslenme alanında yaptığı ezber bozan açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, yine şoke eden açıklamalarıyla gündemde. '20 hastalığın nedeni bu yiyecek' diyen Canan Karatay, bu besini sakın ağzınıza sürmeyin diyerek uyardı. Vücudu baştan aşağı çökertiyor hem de beyne zarar veriyor. Her gün mutlaka ballandıra ballandıra yiyoruz ancak zararı oldukça büyük.
Öğrendiklerinizden sonra bir daha yemeyeceksiniz! Gluten vücuda ne yapıyor, zararları neler?

Öğrendiklerinizden sonra bir daha yemeyeceksiniz! Gluten vücuda ne yapıyor, zararları neler?

30.10.2023
Son zamanlarda glütensiz yiyeceklerin çeşitleri oldukça arttı. Ekmekten, makarnaya, pastadan krakere kadar pek çok glütensiz ürün piyasada yer alıyor. Ve insanlar da bu ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Ancak bu ilgi boşuna değil…
Tıp dünyasını ikiye ayıran görüş: Yulaf sanıldığı kadar sağlıklı mı yoksa her şey bir propaganda mı?

Tıp dünyasını ikiye ayıran görüş: Yulaf sanıldığı kadar sağlıklı mı yoksa her şey bir propaganda mı?

28.09.2023
Düşük kalorili olması ve çeşitli sağlık sorunlarını önlemesiyle bilinen yulaf, özellikle kahvaltı öğünlerinin vazgeçilmez besinlerinden biri haline geldi. Ancak ABD'li kardiyolog Jack Wolfson'un ''Yulaf, sanıldığı kadar sağlıklı değil, tüketilmesini asla tavsiye etmiyorum'' çıkışı, kafalarda soru işaretleri yarattı. İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay da daha önce yaptığı bir açıklamada; yulafın tiroidi bozduğunu, metabolizmaya zarar verdiğini ve insanlara uygun bir yiyecek olmadığını öne sürmüştü. Yulafın tıp dünyasında tartışma yaratması sonrası posta.com.tr'ye konuşan Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muharrem Arslandağ, yulafın faydalarından yararlanmak için tüketim şeklinin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.
Yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor! 1 kaşığı 3 ay yetiyor...

Yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor! 1 kaşığı 3 ay yetiyor...

15.09.2023
Buğday en az insanlık tarihi kadar eski bir besin. Günlük enerji ihtiyacımızın büyükçe bir kısmını tek başına karşılama gücüne sahip. Çok doyurucu ve tadı nefis! Bu özelliklerinin yanında son zamanlarda özellikle gluten alerjisi olanların uzak durduğu bir yiyecek haline geldi. Ancak buğdayın içerisinde pek bilinmeyen, faydalarıyla şaşırtan çok başka bir mucize gizli.