Ekonomi Kısa mesaj fiyatları ucuzladı

Kısa mesaj fiyatları ucuzladı

Paylaş
Kısa mesaj fiyatları ucuzladı

Sektördeki azami ücretleri belirleyen BTK, kısa mesaj ve bilinmeyen numaraları aramada indirime gitti

BTK, yeni ‘Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi’ni onayladı. Yeni ücretler, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere uygulamaya girdi. BTK, bazı elektronik hizmetlerde yüzde 50’lere ulaşan indirim yaptı.

Bu indirim milyonlarca abonenin cep telefonu faturalarını hafifletecek. BTK Başkanı Tayfun Acarer, yeni azami tarifelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Acarer, kısa mesajlarda (SMS) yurtiçi yüzde 50, yurtdışı yüzde 35, bilinmeyen numaraları öğrenmek için yapılan aramalarda da dakika başına görüşme ücretinde yüzde 30’a yakın indirim yaptıklarını açıkladı.

Acarer, kısa mesajları, daha çok gençlerin kullandığına işaret ederek, “Bu indirim gençler için büyük önem taşıyacak” dedi.

İŞTE YENİ TARİFELER -YURTİÇİ KISA MESAJ AZAMİ ÜCRETİ

Her bir mesaj için 80 kuruştan 41.54 kuruşa indi. Operatörler, yurtiçinde kısa mesajdan azami 41.54 kuruş tahsil edebilecek. (KDV ve ÖİV dahil)

YURTDIŞI KISA MESAJ AZAMİ ÜCRETİ

Yurtdışı kısa mesajda da yüzde 35’e yakın indirim yapıldı. Mesaj ücreti azami 83 kuruşa çekildi. (KDV ve ÖİV dahil)

BİLİNMEYEN NUMARADA İNDİRİM

BTK, abonelerin ‘fahiş’ olduğu gerekçesiyle şikâyet ettikleri bilinmeyen numaraları öğrenmek için yapılan aramaların dakika ücretini düşürdü. Bilinmeyen numaralar servis ücreti (dakika) 1.8 TL’den, 1.25 TL’ye indi.

Ayrıntılı fatura ücreti de düştü. Posta ile iletilen ayrıntılı fatura (sayfası) 57.71 kuruş, elektronik ortamda iletilen 9.44 kuruşa çekildi. SIM kart değişim ücreti ise bir miktar artış yapılarak 8 TL’den 8.31 TL’ye yükseldi.

KONUŞMA ÜCRETLERİ AZAMİ TARİFESİ

Konuşma ücretlerine ilişkin yeni azami tarifeler de şöyle:
- Cep telefonundan sabit telefona (yurt içi) dakika başına 41.54 kuruş,
- Mobilden mobile (genel abonelik paketleri) dakika başına 41.54 kuruş,
- Mobilden mobile (özel abonelik) dakika başına 41.54 kuruş,
- Uluslararası aramaların dakikası 4.38 TL olarak belirlendi.
- Abone isteği ile telefonu hizmete kapatma 8.31 TL,
- Abone isteği ile açma 8.31 TL,
- Hattın devir ücreti de 8.31 olarak belirlendi.

BAŞKA ÜCRET TALEP EDEMEZLER

BTK yetkilileri, yeni azami tarifelere işaret ederek, “Bu tarifelere yüzde 18 KDV ve yüzde 25 ÖİV dahildir. Operatörlerin, abonelerden bu tarife dışında başka bir ad altında herhangi bir ücret talep etmesi söz konusu değildir” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı