Pazar Postası İftar ziyafetine hazır mısınız?
Paylaş
İftar ziyafetine hazır mısınız?

Sofralara bolluk, bereket getiren, insanlar arasındaki yardımlaşmayı dayanışmayı arttıran 11 Ayın Sultanı, Ramazan geldi. Keyifli, bol sohbetli iftar yemeğini dışarda yemek isteyen ama nereye gideceğine bir türlü karar veremeyenler için İstanbul’un zengin menülü, masasında bir tek kuş sütünün eksik olduğu restoranları sizin için listeledik. Bekir Saçar / bekir.sacar@posta.com.tr

Sofralara bolluk, bereket getiren, insanlar arasındaki yardımlaşmayı dayanışmayı arttıran 11 Ayın Sultanı, Ramazan geldi. Keyifli, bol sohbetli iftar yemeğini dışarda yemek isteyen ama nereye gideceğine bir türlü karar veremeyenler için İstanbul’un zengin menülü, masasında bir tek kuş sütünün eksik olduğu restoranları sizin için listeledik.

Haberin Devamı

1- Borsa – Adile Sultan Sarayı

Ramazanın vazgeçilmez iftar adreslerinden Borsa Restaurant’ın menüsünde; 12 çeşit serpme iftariyelik, çorbalar, seçenekli salatalar, zeytinyağlı mezeler, sıcak başlangıçlar, dört çeşit ana yemek, 10 çeşit tatlı, frambuaz şerbetinin bulunduğu menünün kişi başı fiyatı 600 TL.

2- Konyalı

Osmanlı ve Türk yemeklerinin en seçkin tatlarını sunan Topkapı Sarayı içindeki 125 yıllık Konya’nın iftar menüsü çok zengin. İftariyelikler, zeytinyağlılar, Osmanlı tabağı, ana yemekler, saray şerbeti, kaymaklı güllaç, portakallı baklava… Kişi başı 395 TL.

3- Hünkar – Etiler – Beşiktaş
Klasik Türk yemeklerinin ustası Hünkar üçüncü şubesini Beşiktaş The Plaza Otel içinde açtı. Mekanın spesiyali Hünkarbeğendi. Çay, kahve, meşrubatlar sınırsız. Kişi başı 275 TL.

Haberin Devamı

4- Liman Lokantası  

Boğaz ve Tarihi Yarımada manzaralı Liman, Galataport’un Ramazan menüsü krallara layık türden. Peynirli su böreği, içli köftesi, patlıcanlı pilavı, kuzu tandırı ve döneri enfes. Kişi başı 700 TL.

5- Köşebaşı

Adana ve Tarsus mutfak kültürünü, özüne bağlı kalarak modernize eden, çok şubeli Köşebaşı, unutulmaz iftar ziyafetlerinin vazgeçilmez adreslerinden biri. Kişi başı  300 TL.

6- Ali Ocakbaşı

Tarihi ve en özel İstanbul manzaralı lokasyonlarında yer alan şubelerinde misafirlerine leziz iftar yemekleri sunuyor. Kişi başı 350 TL.

7- Kaşıbeyaz – Yeniköy

İstanbulun köklü markalarından Kaşıbeyaz iftar yemeği için en ideal adreslerden biri. Sağlıklı beslenmeye özen gözterenler Dr. Ender Saraç’ın hazırladığı ‘Light’ menüsünden yararlanabilir. Kişi başı 390 TL.

8- Tuğra Restaurant – Beşiktaş

Osmanlı döneminin en güzel saraylarından biri olan Çırağan Palace Kempinski, otel olarak hizmet veriyor. Otelin restoranı Tuğra, Osmanlı mutfağının klasik lezzetlerini modern dokunuşlarla misafirlerine sunuyor.  İftar menüsünde kişi başı fiyatı 1.250 TL.

9- Aqua Restaurant

Ailesine ya da dostlarına Boğaz’a sıfır bir iftar ziyafeti çekmek isteyenlere önerim Beşiktaş’taki Four Seasons Hotel olacak. Zengin iftar seti içeren açık büfe için 2.150 TL,  restoranı tercih ederseniz 1.150 TL ödemeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

10- Teknede iftar keyfi

Sıra dışı bir iftar yemeği deneyimi yaşamak isteyenler, 18.30 Karaköy İskelesi, 18.50 Beşiktaş İskelesi, 19.10 Üsküdar İskelesi’nden hareket eden gezi teknelerini tercih edebilir. Her gün kesin kalkışlı teknelerde orucunuzu Tasavvuf Müziği ve Semazen eşliğinde açabilirsiniz. Boğaz’ın üzerinde iftar yemeği yemenin maliyeti sadece 139 TL.

BONUS

Beşiktaş Raffles Hotel - Rocca Brasserie                  850 TL

Beyoğlu Safran Restaurant                                        750 TL

Maslak Zaxi Restaurant                                             450 TL

Ortaköy Radisson Blu Bosphorus                              675 TL

Beşiktaş Swissotel The Bosphorus  - Sabrosa           675 TL          

Kozyatağı Hilton Otel Brasserie                                390 TL

Emirgan Boğaz Teras Et                                            280 TL

Develi Kebap                                                             400 TL

Haberin Devamı

Süleymaniye Ali Baba Lokantası                               150 TL

Ortaköy Konyalı Ahmet Usta                                    345 TL