Pazar Postası Türkiye için güllaç vakti!
Paylaş
Türkiye için güllaç vakti!

Osmanlı döneminde saray mutfağının vazgeçilmezi olan güllaç, günümüzde de iftar sofralarının baş tacı. Süt ağırlıklı olduğu için hafif, serin ve hazmı çok kolay. Tatlıyı çok seviyor, onsuz yapamıyor ama Ramazan ayı boyunca da sağlığınızı korumak istiyorsanız şerbetli tatlılardan uzak durun ve tercihinizi güllaçtan yana kullanın. Pazar Postası jürisi, bu enfes tatlının Türkiye’de satıldığı en iyi pastane ve lokantaları sizin için belirledi.

İstanbul’da güllaç keyfi

Haberin Devamı

Hünkar

1950’de Fatih’te kurulup ardından Nişantaşı, Etiler, Vadi İstanbul, Balmumcu ve Mövenpick Hotel Bosphorus içinde açılan Hünkar, Osmanlı mutfağının en seçkin yemekleriyle ünlü. Yeşil elma, ceviz ve çilekli güllacı efsane! Kilosu 140, porsiyonu 40 lira.

Divan Pastaneleri

1956’da kurulan pastane, İsviçreli Şef Kundert’in hazırladığı çikolata, pasta ve tatlılar dilden dile dolaşmaya başlayınca Türkiye’nin dört bir köşesinde yeni şubeler açtı. Güllacı sadece bademli yapıyor. Katkı malzemesi kullanılmayan güllacın kilosu 220 lira.

Karaköy Güllüoğlu

73 yıl önce Karaköy’de kurulan işletme zaman içinde baklavalarıyla tüm dünyaya nam saldı. Süt, fındık, Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve kiraz şekerli güllacın glütensiz olanı da üretiliyor. Kilosu 160, porsiyonu 40 lira.

Haberin Devamı

Fırın Arma

1968’de Kurtuluş’ta açılan pastanenin Feriköy’de iki şubesi vardı. Dördüncü şubesini de geçenlerde Nişantaşı Güzelbahçe Sokak’ta açtı. Güllacında sadece ceviz ve kiraz şekeri kullanıyor. Kilosu 100, porsiyonu 25 lira.

Özsüt

1938’de İzmir’de küçük bir dükkan olarak açılan işletmenin bugün Türkiye genelinde 180’den fazla şubesi var. Kendi mandıralarının sütüyle hazırladıkları güllacın lezzeti dillere destan. Kilosu 130, porsiyonu 32 lira.

Şekerci Cafer Erol

1807’de Eminönü’nde açtığı dükkanında akideden, Türk lokumuna her şey var. Ceviz, nar ve çilekle hazırladığı klasik güllacın kilosu 140, porsiyonu 39 lira.

Peleki

80’li yıllarda Teşvikiye’de açılan Peleki, adını ekmek yapılan taş kaptan alıyor. Çocukluğumdan beri müdavimi olduğum işletme zamana ayak uydurup harika bir pastaneye dönüştü. Ceviz, yaban mersini ve çilekle yapılan güllacın kilosu 130, porsiyonu 35 lira.

Hafız Mustafa 

Hafız Mustafa, poğaçayı ilk bulan ve imal eden kişi olarak da bilinir. 1864 yılında Eminönü’nde kurulan işletme, tatlılarıyla dünyaya nam salmış bir marka. Güllaç burada kilo ile satılmıyor, porsiyonu 35 lira.

Köşkeroğlu Baklava

1946’da Hacı Mehmet Ali tarafından Gaziantep’te baklava üretimine başlayan işletmenin İstanbul’da da şubeleri var. Antep fıstığı, Hindistan cevizi, fındık ve kirazla yaptığı güllacın kilosu 160, porsiyonu 40 lira.

Haberin Devamı

Polen

Muazzam lezzetleriyle kalpleri çalan Polen’in, kahvaltılıklarını, tatlılarını, tuzlularını, elmalı kekini, ceviz ve çilekle yaptığı güllacını mutlaka denemelisiniz. Kilosu 130, porsiyonu 35 lira.

Türkiye genelinde;

1 - Yunuslar Karadeniz Fırını – Bodrum

2 - Reyhan Pastanesi – İzmir

3 - Ferah&Edo – Kahramanmaraş

4 - Gündoğdu İkbal – Isparta

5 - Zeynel – Ankara

6 - Şölen Pastanesi – Konya

7 - Venedik Pastanesi – Adana

8 - Tatlıcı Haydar Usta – Denizli

9 - Durak Muhallebicisi – Bursa

10 - Samanyolu Pastanesi - Antalya