Dünya Rusya eski ajanlarını susturuyor

Rusya eski ajanlarını susturuyor

Paylaş
Rusya eski ajanlarını susturuyor

Almanya'ya kaçan eski KGB ajanı karı kocanın kanında yüksek miktarda cıva bulundu

Rusya'dan Almanya'ya kaçan eski bir KGB ajanı ile karısının kanlarında yüksek miktarda cıva tespit edildi. Moskova'nın yurtdışına kaçan muhaliflerini susturmak için yeniden harekete geçtiğinden şüphelenen Alman yetkililer soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre, halen Berlin'de yaşayan eski KGB ajanı Viktor Kalaşnikov ile eşi Marina'nın bir otal odasında fenalaşmaları üzerine yapılan testlerde, kanlarında litre başına 53.7 ile 56 mikrogram cıva tespit edildi. Normal bir insanda bu miktar litrede 3 veya 4 mikrogram civarında bulunuyor.

1980'li yıllarda Brüksel ve Viyana'da KGB adına çalışan Viktor Kalaşnikov ile eşi Marina, 90'lı yıllarda Batı'ya kaçtıklarından beri serbest gazetecilik yapıyor.

İkili son zamanlarda yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle sık sık hastanelere gitmek zorunda kalmıştı. Son olarak deride meydana gelen yanıklar, kör edici baş ağrısı, huzursuzluk ve ani bel ağrısı gibi şikayetlerle Berlin Charite Hastanesi'ne başvuran ikilinin kanında yüksek miktarda cıva tespit edildi.

Haberin Devamı

Alman polisi, olay üzerine soruşturma başlattı. İngiltere'ye iltica eden eski KGK ajanı Aleksandr Litvinenko'nun da Londra'da radyoaktif zehirlenmeyle öldürülmesinden yola çıkan polis, son olayda da Moskova'nın parmağı olduğundan şüpheleniyor.