Zihin Sağlığı Yoga nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için yoga rehberi...

Yoga nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için yoga rehberi...

Paylaş
Yoga nedir, nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için yoga rehberi...

Yoga insanın iyi hissetmesi ve ruhsal arınmasını sağlayan en temel spor aktivitelerinden biridir. Birbirinden farklı yoga hareketi ile vücut dinlenerek esnemektedir. Yogaya yeni başlayacak olan kişiler ise temel hareketleri ve yoganın asıl felsefesini öğrenerek ruhsal bir yolculuğa çıkmaktadır. Yogayı farkında olarak yapmak sağlık açısından çok daha faydalıdır. Üstelik yoga yapa kişiler stres ve sıkıntılarından da anında uzaklaşmaya başlamaktadır. Zihni açan ve fiziği rahatlatan yoga, spor alanında en faydalı aktivitelerdir. Yoga nedir ve nasıl yapılır Posta.com.tr okurları için derledik.

Yoga, kişinin yavaş fakat tüm vücudu harekete geçirerek yapılan aktivitelerden biridir. Yogaya yeni başlayan kişiler mat üzerinde en temel hareketleri yaparak kendi yolculuğunu keşfetmeye başlamaktadır. Yoga yeni başlayanlar için geri çekilme, esneme, nefes kontrolleri ve farklı hareketleri doğru bir şekilde yapma olarak ayrılmaktadır. İnsanlar disiplinli bir şekilde yoga yaparak bu spor aktivitesinden fayda görmektedir. Aynı zamanda yoga duruşunu öğrenmek de bu spor için en önemli noktalardan biri olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

YOGA NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Yoga insanın kendisini ve vücudunu keşfetmek adına yaptığı aktivitelerden biridir. Bu şekilde sağlam vücut ve zindelik hissi kazanmak mümkün hale gelmektedir. Günümüzde yogaya duyulan ilgi de her gün artmaktadır. İnsanlar yoga hakkında daha fazla bilgiye sahip olarak yoga hareketlerini de düzgün bir şekilde tamamlamaktadır. Yoga yapacak olan kişiler öncelikle duruş pozisyonunu, nefes kontrolünü ve esneme hareketlerini öğrenmektedir. Ardından diğer yoga hareketlerini öğrenerek seviye atlayarak günden güne yogada profesyonellik kazanmak mümkündür.

 Yogaya başlayacak olan kişiler hareketlerin anlamlarını ve kişi üzerindeki faydalarını da öğrenerek doğru bir şekilde yapmaktadır. Üstelik mat üzerinde yapılan bu hareketler bedenin gevşemesini sağlayarak vücudu ise sıkılaştırmaktadır. Niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana ve dhyana olarak bilinen basamakları tamamlayarak yoganın tüm detaylarını öğrenmek de mümkündür. Spor etkinlikleri arasında yer alan yoga zihinsel bir yolculuk olarak tasvir edilmektedir.

Haberin Devamı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN YOGA REHBERİ

Yeni başlayan kişiler için yoga yapmak zorlu bir süreç olarak bilinmektedir. Fakat yogaya doğru adımda ve seviyede başlayan kişiler zaman içerisinde kendi gelişimlerini de görmektedir. Duyguların öne çıkarıldığı bu yoga hareketlerinde hem zihin hem de vücut dinlenmekte aynı zamanda faaliyet göstermeye başlamaktadır. Günlük hayatın monotonluğundan sıkılan kişiler yoga seviyesine uygun olarak yeni hareketler öğrenmektedir. Yogaya yeni başlayacak olan kişiler kıyafetlerini de bu spor aktivitesine uygun şekilde seçmektedir. Doğru beslenme ve su tüketimi de oldukça önemlidir.