Spor Altın adamlar

Altın adamlar

Paylaş
Altın adamlar

Serbest stil 92 kiloda Feyzullah Aktürk; üst üste 3, 125 kiloda Taha Akgül ise şampiyonada 11. kez altın madalyayı boynuna taktı. 74’te Soner Demirtaş gümüş, 86’da Osman Göçen de bronz kazandı. Milliler, tam 31 yıl aradan sonra serbestte Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Türkiye, Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’na görkemli bir şekilde veda etti. Erkekler serbest stilde 4 sporcumuz madalya maçına çıkarken Feyzullah Aktürk ile Taha Akgül altın, Soner Demirtaş gümüş, Osman Göçen de bronz kazandı. Grekoromende üst üste 2. kez Avrupa Şampiyonu olan Ay-Yıldızlılar, serbestte ise 1993’ün ardından ilk kez takım halinde Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye, kadınlarda da Avrupa ikincisi olmuştu. 92 kiloda mindere çıkan Feyzullah Aktürk, finalde Slovak Boris Makoev’e 8-0 üstünlük sağladı. 125 kiloda Taha Akgül, ezeli rakibi Gürcü Geno Petriashvili’yi 5-4 yendi. 74’te Soner Demirtaş, Slovak Taimuraz Salkazanov’a 5-0 yenilip Avrupa ikincisi oldu. 86’da Osman Göçen ise Ukraynalı Vasyl Mykhailov’u 8-0 yenerek bronzu boynuna taktı.

DİLARA’DAN İKİ BRONZ

Avrupa Halter Şampiyonası’nda Dilara Narin, iki bronz kazandı. 81 kiloda podyuma çıkan Dilara, silkmede 125, toplamda da 222 kiloyla kürsünün üçüncü basamağında yer aldı.