Futbol Hakemlerin hedefi EURO 2024 olmalı
Paylaş
Hakemlerin hedefi EURO 2024 olmalı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakemlere seslendi.

Türk hakemlerinin her zaman yukarıyı hedeflemesi gerektiğinin altını çizen Büyükekşi, şunları söyledi: “Hakemlerimizin gelişimi, hem ligimizde hem de uluslararası arenada başarılı olması bizim için son derece önemli. Şu anda hakemlerimiz uluslararası arenada çok iyi işler yapıyorlar. Her zaman hakemlerimize söylüyorum. İlk hedefiniz EURO 2024’e gitmek olmalı. Şampiyonlar Ligi’nde şu anda tek bir hakemimiz görev yapıyor. Bu sayıyı artırmalıyız. Bizim ana hedefimiz orası olmalı.”

Haberin Devamı

ZULMÜ KINIYORUZ

İmza töreni, Gazze’de yapılan vahşi saldırıda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Büyükekşi, hastaneye yapılan saldırıya değinerek “Her türlü zulmü kınıyoruz” ifadesini kullandı.

GÖĞSÜMÜZ KABARDI

Büyükekşi, hem EURO 2032’ye ev sahipliği yapmamızı hem de A Milli Futbol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası’na katılmasını değerlendirdi. Türk futbolunun patronu, “Uzun zamandan beri hayalini kurduğumuz Avrupa Futbol Şampiyonası düzenleme fırsatını sonunda yakaladık. Milli takım da Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e gitmeye hak kazandı. Bunların hepsi göğsümüzü kabartan ve futbolumuzun markası için önemli adımlar” şeklinde konuştu.

TARİHTE BİR İLK

TFF, hakem formalarına tarihte ilk kez sponsor aldı. 2026-27 sezonunun sonuna kadar profesyonel futbol ligleri, Türkiye Kupası ve Kadın Futbol Süper Ligi’nde görev alacak hakemlerin formaları için NG Kütahya Seramik ile sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

SİYAH BANT TAKACAKLAR

TFF, hafta sonu oynanacak lig maçları için yeni bir karar aldı. İsrail’in saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli vatandaşları anmak için maçlardan önce saygı duruşunda bulunulacak. Ayrıca futbolcular da sahaya kollarında siyah bantlarla çıkacak.

YUNUS’UN GOLÜ ÖDÜLE ADAY

Milli futbolcu Yunus Akgün’ün EURO 2024 elemelerinde Letonya’ya attığı gol, haftanın golüne aday gösterildi. Ukraynalı Mihaylo Mudryk, İsviçreli Xherdan Shaqiri ve Sırp Aleksandar Mitrovic, aynı kategoride aday gösterilen futbolcular arasında yer aldı.