Futbol Karanlıktan aydınlığa
Paylaş
Karanlıktan aydınlığa

Karagümrük karşısında ilk yarı yokları oynayan Fenerbahçe, Can’ın golüyle geriye düştü. Ancak ikinci devreye boğucu bir baskıyla başlayan sarı-lacivertliler, Tadic’in biri penaltıdan iki golüyle liderlik koltuğunu yeniden devraldı.

Fenerbahçe, milli aradan galibiyetle döndü. Sarı-lacivertliler, ilk yarı hayli tutuk göründüğü maçta Karagümrük’ü 2-1 yendi. Kanarya, böylece bir günlüğüne Galatasaray’a devrettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Fenerbahçe, 35. dakikada frikik kazandı. Szymanski’nin sert şutu üst direkten döndü. Sarı-lacivertliler, baskıyı giderek artırırken kalesinde gol gördü. 39’da hızlı gelişen atakta Can, ceza alanı içinde önce Livakovic’i çalımladı ardından da golünü attı: 0-1. Fenerbahçe, ikinci devreye bunaltıcı bir tempoyla başladı.

Haberin Devamı

13 DAKİKA YETTİ

Crespo’nun ortasında boşa çıkan Karagümrük kalecisi Dituro’nun, İrfan Can’a müdahalesiyle sarı-lacivertliler penaltı kazandı. Atışı kullanan Tadic, 48’de skora denge getirdi: 1-1. 53’te Güven’in şutu Samet’in koluna çarptı. Karagümrük penaltı bekledi ama VAR’dan uyarı gelmedi. 58’de İrfan Can, orta alanda kaptığı topla hızlı çıkıp Szymanski’yi gördü. O da Tadic’e çıkardı ve Sırp oyuncu takımını öne geçirdi: 2-1. Kalan bölümde skor avantajını koruyan sarı-lacivertliler, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

İSABETLİ İLK ŞUT GOL OLDU

İki takım da özellikle maçın ilk yarısında pozisyona girmekte zorlandı. 45 dakikalık bölümde ilk isabetli şutu atan takım Karagümrük olurken bu pozisyon golle sonuçlandı.

Haberin Devamı