Futbol Pendikspor-Fenerbahçe (Maç özeti)
Paylaş
Pendikspor-Fenerbahçe (Maç özeti)

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, Pendikspor deplasmanına konuk oldu. Fenerbahçe, Süper Lig'de Pendikspor'u 5-0 mağlup etti ve 10 maçta 10 galibiyet alarak en iyi sezon başlangıcı rekorunu geliştirdi. Sarı-lacivertlilerin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, mücadelede hat-trick yaptı.

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Pendikspor ile karşılaşırken, sahadan 5-0 galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler, sezona Gaziantep FK galibiyetiyle başlarken, sırasıyla Samsunspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor, RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Hatayspor maçlarından 3 puanla ayrıldı. Pendikspor mücadelesinden de galip ayrılan Fenerbahçe, ligde galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Bu süreçte 29 gol atan Kanarya, kalesinde ise 5 gol gördü.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 2009-2010 sezonunda ilk 8 maçta 8 galibiyet alarak, en iyi sezon başlangıcına imza atan sarı-lacivertliler, bu sezon bu seriyi 10 maça çıkararak rekoru geliştirdi.

MAÇ ÖZETİ

Maç bitti.

87' GOL! Fenerbahçe, Pendikspor karşısında şov yapıyor. Savunmanın durdurmakta oldukça zorlandığı Dzeko, sol çaprazdan girdiği ceza sahasında sol ayağıyla çok sert vurdu ve tabelayı 5-0'a getirdi. Bosnalı yıldız bu golle hat-trick yaptı.

77' GOL! Fenerbahçe, Dzeko'nun golü ile skoru 4-0'a getirdi.

65' GOL! Fenerbahçe, Pendikspor karşısında üç farklı üstünlüğü yakaladı. Savunma arkasına sarkan Szymanski, bekletmeden pasını boş pozisyondaki Dzeko'ya aktardı Dzeko ise önüne gelen topu düzgün vir vuruşla ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

58' KAÇTI! Pendikspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan uzun pasta Erencan, topu yanındaki Diaby'e bıraktı. Kaleci Livarkovic'le karşı karşıya kalan Diaby'nin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruş farklı şekilde dışarı gitti.

52' KAÇTI! Pendikspor'da savunma arkasına atılan derin pas ile soldan ceza sahasına giren Gökcan, dar açıda pasını içeri çevirdi. Kaleci Livakovic'ten oldukça kritik bir müdahale geldi.

52' KAÇTI! Pendikspor'da savunma arkasına atılan derin pas ile soldan ceza sahasına giren Gökcan, dar açıda pasını içeri çevirdi. Kaleci Livakovic'ten oldukça kritik bir müdahale geldi.

Maçta ikinci yarı başladı.

Pendik'te ilk yarı 2-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı.

42' GOL! Fenerbahçe İrfan Can ile farkı 2'ye çıkardı.

31' GOL! Fenerbahçe maçta öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına giren Osayi Samuel, son çizgide orta şut karışımı bir vuruş yaptı. Kaleci Erdem Can'a çarpan top ağlara gitti.

27' Sol kanatta çizgiye inen Szymanski'nin ortasını Pendikspor savunması kafayla uzaklaştırdı.

22' KALECİ! Sağ kanatta topla buluşan Dzeko, ceza sahasına girmeden pasını yanındaki Tadic'e gönderdi. Sırp yıldız, ceza yayında topun gelişine plase denedi. Kaleci Erdem nefis çıkardı. Dönen top savunmanın kontrolünde dışarı gitti.

13' Pendikspor geçiş hücumları ile Fenerbahçe karşısında pozisyon bulmak istiyor ancak şu ana kadar bunda başarılı olamadı.

Haberin Devamı

9' Sakatlık geçiren Fred'in yerine Zajc oyunda.

3' Fenerbahçe sol kanattan gelmek istedi ancak Tadic'ten önce Erdem Özgenç araya girdi ve topu takımına kazandırdı.

Maç başladı.

İLK 11'LER

Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Welinton, Berkay, Sequira, Gökcan, Vukovic, İbrahim, Endri Çekici, Erencan, Halil Akbunar

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Samet, Becao, Ferdi, İsmail, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko