Futbol Shakhtar Donetsk, Tete için 150 milyon euro tazminat istiyor
Paylaş
Shakhtar Donetsk, Tete için 150 milyon euro tazminat istiyor

Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, Galatasaray'a transfer olan ve transferi nedeniyle dava açtıkları Tete ile ilgili açıklamada bulundu.

Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'daki futbolcular kulüplerinden ayrılıyor. 2023 yılının sonunda Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi bitecek olan Tete FIFA'nın sağladığı kural nedeniyle Ukrayna ekibinden erken ayrıldı. Galatasaray yaz transfer döneminde serbest konumda olan Brezilyalı oyuncuyu kadrosuna kattı ve 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Tete transferinden gelir elde etmek isteyen Shakhtar Donetsk, Galatasaray ve Brezilyalı oyuncudan istediği bonservis bedelini ESPN'e açıkladı.

ESPN'e konuşan Shakhtar Donetsk Yöneticisi Sergei Palkin, "Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euroluk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendiler. Tete, FIFA'nın yayınladığı ek kural 7'ye dayanarak bizden ayrıldı ve Lyon'a gitti. Ardından 1 milyon euro'ya Leicester'e kiralandı. Ek kural 7'yi ihlal ettiler. Çünkü, bize ait olan bir oyuncunun başka bir kulübe bonservisiyle gitmesi mümkün değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına yasadışı bir fayda elde edildi. Şimdi tazminat alabilmek için FIFA'ya şikayette bulunduk. Tete, Leicester'dan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Biz Tete'ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kural 7'ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz'a kadar 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum' şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyor. Tete, bu mektubu bize göndermedi. Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik ama o bizim çağrılarımızı cevapsız bıraktı." dedi.

Haberin Devamı

Shakhtar Donetsk'in isteklerini dayandırdığı Oyuncuların Statüsü ve Transferi Yönetmeliği'nin 7. Ekinde yapılan değişikliklere itiraz eden birkaç kulüpten biri ancak bu itirazlar FIFA ve ayrıca Spor Tahkim Mahkemesi tarafından reddedildi. Ancak Ukrayna ekibi bonservis kazanma konusunda istekli.