Spor Sıkıysa yakala

Sıkıysa yakala

Paylaş
Sıkıysa yakala

Düşme hattındaki Pendik’i Icardi, Abdülkerim, Mertens ve K.Aktürkoğlu’nun (pen.) golleriyle deviren Galatasaray, son 5 haftaya lider girmeyi garantiledi. Sarıkırmızılılar, takipçisi Fenerbahçe ile olan puan farkını maç fazlasıyla 5’e yükseltti.

Galatasaray, şampiyonluk yarışında bir engeli daha kayıpsız geçti. Evinde düşme hattında olan Pendik’i konuk eden sarıkırmızılılar, sahadan 4-1 galip ayrıldı. İç sahada 17’de 17 yapan Cim Bom, bu istatistikte rakipsizliğini korudu.

Haberin Devamı

Son 5 haftaya lider girmeyi garantileyen Aslan, takipçisi Fenerbahçe ile olan puan farkını maç fazlasıyla 5’e yükseltti. İlk yarım saatlik bölümde sahada düşük tempo vardı ve iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Maçta suskunluğu bozan Icardi oldu. 36. dakikada Mertens’in pasında topla buluşan Arjantinli forvet, ceza sahası dışından şık bir gol attı: 1-0. 39’da Icardi, bu kez sağ çaprazdan vurdu, kaleci Erdem son anda çıkardı. Aynı pozisyonda kazanılan kornerde Ziyech ortaladı, Abdülkerim kafayla ağları sarstı: 2-0.

50’de Icardi, Barış Alper’e ‘Al da at’ dedi ama o, bomboş pozisyonda bu ikramı geri çevirdi. 76’da Barış Alper’in ortasında Icardi, müsait durumda auta vurdu. 77’de Berkan’ın asistinde Mertens, durumu 3-0 yaptı. 85’te Alpaslan golü buldu: 3-1. Vinicius’un düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı 90+6’da gole çeviren K.Aktürkoğlu, skoru belirledi: 4-1. Taraftarı önünde zafere uzanan sarı-kırmızılılar, liderlik koltuğunda keyif yapmaya devam etti.

Haberin Devamı

CEZALI YOK

Mücadele öncesi Galatasaray’da 6 futbolcu ceza sınırındaydı. Bu isimlerden Oliveira kadroda yoktu. Maçta süre alan Nelsson, Ziyech, Kaan, Kerem Aktürkoğlu ve Sanchez ise kart görmeyince cezalı duruma düşmekten kurtuldu.

ŞAMPİYONLUK ALAMETİ

Galatasaray’ın dünkü zaferi adeta şampiyonluk alameti gibiydi. Lig tarihinde daha önce son 5 haftaya 15 kez lider giren sarı-kırmızılılar, bu sezonların hepsinde mutlu sona ulaşmayı başardı.

ICARDİ 5. VİTESTE

Karşılaşmada gol perdesini açan isim olan Icardi, üst üste 5. lig maçında fileleri sarstı. Arjantinli yıldız, bu mücadelelerde 6 kez gol sevinci yaşadı. Ligdeki gol sayısını 20’ye yükselten tangocu, krallık yarışında Dzeko’yu yakaladı.

REKORUNU EGALE ETTİ

Galatasaray, bu sezon rekora doymuyor. Ligde üst üste 14. galibiyetini yaşayan sarı-kırmızılılar, kendisine ait olan rekoru egale etti. Cim Bom, geçtiğimiz sezon Süper Lig’in 12 ve 25. haftaları arasında üst üste 14 maç kazanarak, Beşiktaş’a ait olan rekoru kırmıştı.

KALDI 5 HAFTAMIZ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şampiyonluk için geri sayıma geçtiklerini söyledi. Kalan 5 haftada avantajlarını korumak istediklerini dile getiren genç teknik adam, “Artık geride kalan haftalarda kolay maç yok. Şampiyonluğa uzanmak bizim elimizde. 5’te 5 yaparak mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Kimin oynadığı fark etmiyor. Sahada kim şans bulursa elinden geleni yapıyor. Şampiyonluk için kenetlendik. Derbide şampiyonluğumuzu kutlamak tabii ki güzel olur. Bakalım önümüzdeki haftalar neler gösterecek” dedi.

Haberin Devamı