Makarna sandığımızdan daha sağlıklıymış!
Diyet yaparken yemeyi ilk bıraktığımız gıda makarna oluyor. Peki, beslenme alışkanlıklarımızı iyileştirmek için makarnayı gerçekten yasaklamamız gerekiyor mu?
En popüler diyet tekniklerinden biri de bir ‘yiyecek kara listesi’ oluşturmak. Karbonhidratlar ve paketlenmiş gıdalar genellikle bu kara listenin başında yer alıyor. Hâl böyle olunca, makarna hayatımızdan çıkardığımız ilk yiyeceklerden oluyor.
Bu, beslenmeye indirgemeci yaklaşım dediğimiz şey; bir gıdayı sadece temel bileşenlerinden birine dayanarak tanımlıyoruz. Ancak, makarna sadece karbonhidrattan ibaret değil.
Bir kâse (yaklaşık 145 gram) pişmiş makarnada yaklaşık 38 g karbonhidrat, 7,7 g protein ve 0,6 g yağ bulunuyor. Ayrıca, pişerken emilen su ve çok sayıda vitamin ve mineral de var.
"Ama makarna çoğunlukla karbonhidrat!" diyecek olursanız evet, haklısınız. Bu doğru olsa da, hikayenin tamamı bu değil. Bağlam hakkında da düşünmemiz gerek.
- Zeynep Bastık dantelli geceliğiyle sosyal medyayı salladı
- Ece Erken bavuluyla geziyor!
- Katy Perry'nin paylaştığı fotoğraflar ortalığı karıştırdı! Annesi bile inandı
- Burcu Kıratlı'dan Sinan Akçıl açıklaması! 'İlişkinin bitmesi için en büyük sebep'
- Göz alıcı tasarımlar, skandallar, iddialar… Met Gala yine rüzgarlar estirdi!