Egzersiz - Diyet Yan karın hareketleri nelerdir? En etkili yan karın egzersizleri...

Yan karın hareketleri nelerdir? En etkili yan karın egzersizleri...

Paylaş
Yan karın hareketleri nelerdir? En etkili yan karın egzersizleri...

Yan karın hareketleri, zayıflamak ve sıkılaşmak isteyenlerin egzersiz programlarında kesinlikle bulunması gereken hareketlerden biridir. Yan karın hareketleri birden fazladır. Bu bölgeyi çalıştırmak isteyen kişiler, egzersiz programlarına çeşitli yan karın hareketlerini ekleyerek daha etkili bir çalışma gerçekleştirebilir. Karın kaslarının çalışmasını da sağlayan yan karın hareketleri nelerdir sizler için derledik.

Yan karın hareketleri öncesinde mutlaka ısınma gerektiren egzersizlerdir. Çünkü karın kaslarını zorlarken olası kazaların önüne geçmek egzersizleri daha düzenli hale getirir. Yan karın hareketleri birden fazladır. Program içerisinde farklı sürelerde yapılabilir.

Haberin Devamı

YAN KARIN HAREKETLERİ NELERDİR?

Yan karın hareketleri, bel ve çevresinde oluşan yağlanmaları gideren aynı zamanda karın kaslarını oluşturan ve bel incelten hareketlerdir. Göbek yağlarının erimesi içinde yardımcı olur. Yan karın hareketleri başında plank gelir. Plank, düz şekilde ya da yan plank olarak da yapılarak yan karın kaslarının ve vücutta daha birçok kasın aynı anda çalışmasını sağlar.

Kişi yere yan şekilde uzanarak bir kolu üzerinde dirsekten destek alırken ayaklarını üst üste koyarak bu şekilde en az 10 sn ve 3'er seri olarak yapar. Bir diğer yan karın hareketi side runch, kişinin yere uzanarak ayaklarını kırması ve vücudunu yukarı aşağı yaparak karın ve yan karın kaslarını çalıştırması ile yapılır. Diğer yan karın hareketi standing side runch, ayakta dik olarak durulur.

Haberin Devamı

Kollar yanlarda sabitlenir. Kişi vücudunu bir sağa bir sola düzenli bir şekilde yatırır. Bir diğer harekette yana dönmedir. Bu hareket farklı şekillerde uygulanabilir. İlki kişi yere uzanır ve dizlerine göğsüne doğru çeker. Ardından dizlerini sağa sola yatırarak yan karın kaslarını çalıştırır.

EN ETKİLİ YAN KARIN EGZERSİZLERİ

Yan karın egzersizleri, bel çevresinin şekillenmesinde ve yağ yakımın da oldukça önemlidir. Bu hareketler içerisinde bazıları diğerlerine göre daha hızlı etki göstermektedir. En etkili yan karın egzersizlerinden bazıları şunlardır;

Plank, eğimli plank, mekik, bisiklet mekik, yana dönme, side crunch with knees, side crunch one leg, standing side crunch, side plank, side crunch, abdominal crunch, lying legs up ve legs up crunch.