Egzersiz - Diyet Mekik nedir, doğru mekik nasıl çekilir? Mekik çekmenin faydaları nelerdir?

Mekik nedir, doğru mekik nasıl çekilir? Mekik çekmenin faydaları nelerdir?

Paylaş
Mekik nedir, doğru mekik nasıl çekilir? Mekik çekmenin faydaları nelerdir?

Mekik hareketi yere uzanarak üst vücudu yukarı kaldırma ile yapılan bir harekettir. Karın kasını çalıştırmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Bunun yanında tüm vücudu çalıştırdığı için de önemli bir egzersizdir. Mekik nedir ve doğru mekik nasıl çekilir, faydaları nelerdir sizler için derledik.

Düzenli olarak mekik çeken kişilerin metabolizması daha hızlı çalışır. Ayrıca karın bölgesindeki yağlardan da kurtulmaya yarar.

Haberin Devamı

MEKİK NEDİR?

Mekik, karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için yapılan bir harekettir. Karın kaslarını çalıştıran en temel hareket olarak da kabul edilebilir. Yere yatarak üst vücudunuzu kaldırmalı ve bu esnada bacaklarınızı yerden kaldırmamalısınız. Eğer düzenli bir şekilde mekik hareketini yaparsanız karın baslarınızın ortaya çıkmasını ve karın bölgesindeki yağlardan kurtulmayı sağlayabilirsiniz.

DOĞRU MEKİK NASIL ÇEKİLİR?

Mekik kolay gibi gözükse de genelde yanlış yapılan bir harekettir. Doğru olması için ilk olarak sırt üstü uzanmalı ve ayak tabanlarınızı da yere değecek şekilde dizlerinizden kırmalısınız. Dizleriniz kalça hizasında açık bir şekilde olmalıdır. Ellerinizi başınızın arkasına almalı ve dirseklerinizi de dışa doğru açık tutmalısınız. Çenenizi yavaş bir şekilde yukarı kaldırmalı ve göğsünüz ile çeneniz arasında da boşluk bırakmalısınız.

Haberin Devamı

Bu esnada karnınızı içeri çekmeli, baş, boyun ve kürek kemiklerinizi de aynı anda yerden kaldırmalısınız. Son aşamada tepede olduğunuz zaman iki saniye beklemeli ve yavaşça yere inmelisiniz. Mekik çekerken eğer bir yere odaklanırsanız konsantrasyonunuz artar ve hareketi daha kolay yaparsınız.

MEKİK ÇEKMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Mekik çekme hareketinin insan vücuduna iki faydası vardır. Vücudun tamamını harekete geçirdiği için mekik yağ yakımına yardım eder. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını ve karın ile bel kaslarının da güçlenmesini sağlar. Ayrıca mekik çekerek kan basıncınızı da dengeleyebilirsiniz. Vücudunuz mekik çektiğinizde daha estetik bir görüntüye sahip olur ve daha sağlıklı olursunuz.