Egzersiz - Diyet Dips hareketi nedir, nasıl yapılır? Dips hareketi ne işe yarar?

Dips hareketi nedir, nasıl yapılır? Dips hareketi ne işe yarar?

Paylaş
Dips hareketi nedir, nasıl yapılır? Dips hareketi ne işe yarar?

Kişinin kendi ağırlığı ile Kol kaslarını güçlendirmesi dips hareketi olarak ifade edilir. Hem spor salonlarında hem de evlerde yapılan en yaygın hareketler içerisinde bulunmaktadır. Dips hareketi nedir, nasıl yapılır? Dips hareketi ne işe yarar? Dips hareketi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Özellikle arka kol kaslarını güçlendirmek için dips en önemli çalışmalar içerisinde bulunur. Evdeki birçok farklı eşya ile ya da spor salonlarındaki aletler sayesinde bu hareketi gerçekleştirmek mümkün. Vücudun ağırlığını kullanarak yapılan bu hareket, arzu edilirse vücuda bağlanan ağırlıklar ile de yapılmaktadır.

Haberin Devamı

DİPS HAREKETİ NEDİR?

Bireysel ağırlık kullanılarak kol kaslarını çalıştırma hareketi cips olarak ifade edilir. Oldukça basit ve aynı zamanda etkili vücut geliştirme hareketleri içerisinde yer alır. Arka kol kaslarını geliştirmek için gerçekleştirilen bu hareket, mutlaka vücut geliştirme programı içerisinde yer almaktadır. Çünkü arka kol kaslarını güçlendirmek, diğer ağırlık çalışmaları daha kolay şekilde yapma şansı vermektedir.

DİPS HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Hem spor salonlarında hem de evde dips hareketi rahatlıkla yapılabilir. Örneğin evde bir sandalye, koltuk ya da divana yaslanarak bu hareket yapılabilir. Aynı zamanda spor salonlarında aletleri dayanmak suretiyle de gerçekleşir. Ortak şekilde çalışan kişi sırtına öncelikle dayanacak noktaya verir. Daha sonra avuç içine ilgili bölgeye yerleştirir. Bundan sonra kişi kendi ağırlığı ile hareketleri gerçekleştirerek arka kol bölgesini çalıştırır. Aynı zamanda bel bölgesine ağırlık takılarak da yine daha güçlü bir şekilde bu hareketi gerçekleştirmek mümkündür.

Haberin Devamı

DİPS HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Özellikle hem kol hem de göğüs kısmını etkin bir şekilde güçlendirmek için dips hareketi oldukça etkilidir. Daha çok arka kol kaslarını çalıştırma noktasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda alt ve üst kol özellikle senkronize olarak çalışır. Aynı zamanda göğüs hareketlerinin yanı sıra omuz bölgesinde çalıştırma özelliğine sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Düzenli olarak mutlaka vücut geliştirme programı içerisinde yer alması gereken önemli bir çalışmadır. Böylece arka ve ön kolların yanı sıra göğüs ve omuz kısımları çalıştırma imkanı elde edilir.