Egzersiz - Diyet Kanat hareketleri nelerdir? En etkili kanat egzersizleri...

Kanat hareketleri nelerdir? En etkili kanat egzersizleri...

Paylaş
Kanat hareketleri nelerdir? En etkili kanat egzersizleri...

Görsel açıdan etkili bir vücut görüntüsü oluşturabilmek için, her bölgenin eşit oranda çalışması gerekir. O yüzden vücutta sırt ve kanat bölümleri oldukça önemlidir. Kanat hareketleri her ne kadar geride kalsa bile, mutlaka yapılması gereken egzersizler içerisinde bulunur. Kanat hareketleri nelerdir? En etkili kanat egzersizleri nelerdir sizler için derledik.

Genellikle sırt bölgesinde yer alan kaslar kanat kasları olarak bilinmektedir. Bu durum göğüs kısmının yan bölümünde belli bir çıkıntı olarak öne çıkar. Aynı zamanda vücudun üçgen görünmesini sağlayan en önemli kısımlar arasında bulunur. Bu estetik görüntüyü elde edebilmek için ise, mutlaka etkili kanat egzersizlerini düzenli gerçekleştirmek gerekir. Bu açıdan İngilizce sözcükler ile dünya çapında kullanılan önemli kanat egzersizleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

KANAT HAREKETLERİ NELERDİR?

Hem güzel bir görüntü oluşturmak hem de sırt kaslarını güçlendirmek için kanat hareketlerinin yapılması gerekir. Bu hareketler genelde dambıl ve diğer ağırlık aletleri ile birlikte yapılır. Çünkü bu bölge çalıştırmak için belli bir ağırlık kaldırmak ve kullanmak gerekir. Sonuç olarak kanat kası, alt sırt ve ön kol ile omuz kısımlarını senkronize biçimde çalıştırma şansı elde edilir. Bu açıdan vücut ağırlığı çalışmasına katılabilecek birçok önemli kanat hareketleri bulunmaktadır.

  • Chin Up
  • Lat Pullover
  • Pendlay row
  • Straight Arm pulldown
  • Close grip lat pulldown

Bu hareketler dambıl ile beraber diğer ağırlık hareketleri kullanılarak yapılır. Genelde bu hareketlerde kollar yan tarafa açılmak suretiyle aşağı yukarı hareket ile beraber değerlendirilir. Aynı zamanda baş ve omurga üzerinde, ağırlıkları kaldırarak da yine kanat hareketleri ele alınır. Sonuç olarak kol kasları, sırt kasları, kanat ile beraber bazı bölümleri çalıştırılır.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ KANAT EGZERSİZLERİ

Düzenli olarak yapılabilecek pek çok önemli ve etkili kanat egzersizleri bulunmaktadır. Ancak burada önemli olan Kanat egzersizlerini devamlı şekilde gerçekleştirmektir. Hem dambıl kullanarak hem de kişinin kendi vücut ağırlığını kullanması ile birlikte kanat egzersizleri değerlendirilir. Örneğin dambıl 2 ele alınarak, yanlara kolları açılmak suretiyle aşağı yukarı hareket ile kanat bölümü çalıştırılır. Aynı zamanda barfiks eşliğinde yine kanat bölümü komple harekete geçebilir. Yukarıda verilen hareketler düzenli yapılarak, kanat kısımları istenilen noktaya getirilebilir.