Egzersiz - Diyet Zayıflama hareketleri nelerdir? En etkili zayıflama egzersizleri...

Zayıflama hareketleri nelerdir? En etkili zayıflama egzersizleri...

Paylaş
Zayıflama hareketleri nelerdir? En etkili zayıflama egzersizleri...

Zayıflamak ve fit bir vücuda sahip olmak herkesin hayalindedir. Bunun için sağlıklı beslenmek ve düzenli olarak spor yaparak zayıflamak gerekir. Zayıflama hareketleri içinde yürüyüş, koşu, ip atlama ve squat hareketleri vardır. Zayıflama hareketleri nelerdir ve en etkilileri hangileridir sizler için derledik.

En etkili zayıflama egzersizleri ağırlık egzersizleridir. Bunun yanı sıra squat, koşu, mekik ve ip atlama da zayıflama üzerinde etkilidir.

Haberin Devamı

ZAYIFLAMA HAREKETLERİ NELERDİR?

Sağlıklı ve ayrıca fit bir vücuda sahip olmak için bazı egzersizler yapmak ve aynı zamanda sağlıklı beslenmek gerekir. Bazı hareketler ile fit kalmak ve ayrıca sağlıklı beslenerek zayıflamak mümkündür. Zayıflamak için gün içinde kalori açığı oluşturmak ve ayrıca da paketli gıdaları tüketmemek gerekir. Evde yapılabilecek bazı kolay hareketler ile zayıflamak mümkündür. Bunun dışında profesyonel bir şekilde spor yapmak için de spor salonuna gidebilir, bir uzmanla çalışabilirsiniz.

Zayıflama hareketleri içinde ip atlama, squat, mekik, şınav, superman, lying leg raise ve yürüyüş, koşu gibi egzersizler vardır. Gün içinde zaman bulamasanız bile yürüme mesafesinde olan yerlere yürüyerek giderek hayatınıza hareketi dahil edebilirsiniz. Gün içinde mümkün olduğu kadar hareket etmek ve zayıflama hareketlerini yapmak fit bir vücuda sahip olmak için önemlidir.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ ZAYIFLAMA EGZERSİZLERİ


İP ATLAMA: Her yaştan kişi ip atlama egzersizi ile zayıflayabilir. Günde 15 dakika ip atlamak tüm kasların çalışmasını sağlar ve kilo vermeye de yardımcı olur. Ayrıca ip atlayarak vücut direncinizi yükseltebilir ve dayanıklılığınızı da artırabilirsiniz. Eğer düzenli olarak ip atlarsanız vücudunuzdaki stres etkilerini de en aza indirirsiniz.

SQUAT: Squat, vücuttaki birçok kasın aynı anda çalışmasını sağlar ve zayıflama hareketleri içinde de en etkilileri arasındadır. Squat hareketinde ayaklarınızı omuz hizasında açmalı ve elleriniz de iki yana açık şekilde karşıya bakmalıdır. Sırtın dik olması ve bir yere oturur gibi yapılması gerekir. Çömelip kalkma ile yapılan bir harekettir ve bu hareket ile bacak kaslarınızın şekillenmesini sağlarsınız.

MEKİK: Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için oldukça etkili bir harekettir. Sırt üstü yere yatarak elinizi başınızın arkasına koymalı ve karnınızı da içinize çekmelisiniz. Baş, boyun ve üst gövdeyi aynı anda yerden kaldırmalı ve birkaç saniye sonra yene inmelisiniz.