Pratik Bilgiler 213 telefon kodu nerenin? +213 alan kodu kangi ülkenin?

213 telefon kodu nerenin? +213 alan kodu kangi ülkenin?

Paylaş
213 telefon kodu nerenin? +213 alan kodu kangi ülkenin?

213 telefon kodunun nereye ait olduğu, bu numara tarafından arandığını görenlerin ne düşünmesi gerektiği merak konusudur. 213 telefon koduyla arananlar Cezayir’ den aranıyor demektir. Cezayir bir Afrika ülkesidir ve ülke kodunu 213 olarak kullanmaktadır. 213 alan kodunu kullanan Cezayir Afrika ülkesi olarak tanınmaktadır. 213 telefon kodu nerenin? +213 alan kodu hangi ülkenin? İşte, merak edilen tüm detaylar.

213 telefon kodu, Cezayir’ e aittir. Afrika kıtasında bulunan bir ülke olan Cezayir ülke kodunu ise 213 olarak kullanmaktadır. İletişim ağlarının genişlemesiyle birlikte evrensel iletişim kurulabilmektedir. Bu nedenle telefon kodları devreye girmiş bulunmaktadır. Telefon iletişim araçları arasında en çok kullanılan bir iletişim aracıdır. Bu nedenle ülke kodlarının bilinmesi de gerekmektedir.

Haberin Devamı

213 TELEFON KODU NERENİN?

213 telefon kodunu merak edenler için Cezayir cevabı verilebilmektedir. Telefonunda +213 numarasıyla başlayan bir arama gören Cezayir’ den aranıyor demektir. Ülkeler ve şehirlerin Telekomünikasyon etkileşimini yükseltebilmek amacıyla kodlama sistemi getirilmiştir. Her ülkenin kendi adına kullandığı tüm dünyada geçerli telefon kodu bulunmaktadır.

 213 numaralı telefon alan kodu da Cezayir’ e aittir. Ülke kodları harita üzerinde ülkenin bulunduğu coğrafi konuma göre belirlenmektedir. Mesela Türkiye evrensel alanda +9 ülke kodunu kullanmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun +9 ile başlayan numaradan aranan Türkiye' den arandığını bilmektedir.

 

+ 213 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

Haberin Devamı

+213 alan kodunu Afrika kıtasında bulunan Cezayir kullanmaktadır. Bütün dünyada +213 numara ile başlayan bir aramayı telefonunda gören ülkenin Cezayir olduğunu bilmelidir. Aynı şekilde soru olarak da bulmacalar ya da genel kültür sorusu olarak karşılaşanlar bilmelidir.

+213 Cezayir alan kodudur. Ülke kodlarını öğrenme meraklıları için kolaylıkla cevaplanabilecek olan bu tür sorular çoğu kimseye zor gelmektedir. Ülkenin bulunduğu coğrafi konuma uygun alan kodu belirlenmektedir.

Yeni katılımlar olsa dahi genel işleyiş bu şekilde devam etmektedir. Bu durumda +213 numara ile başlayan aramayı görenler Cezayir'den aranıyor olduğunu bilmelidir. Ülkeler arasında sağlıklı iletişim kurulabilmesinin en önemli etkeni ülke kodlarının kullanılmasıdır. Bu sayede hem arayan kimi aradığını arananın da nereden arandığını bilmesi iletişim kalitesini yükseltmektedir.