Pratik Bilgiler Amin nedir? Amin ne demek TDK? Amin sözlük anlamı...

Amin nedir? Amin ne demek TDK? Amin sözlük anlamı...

Paylaş
Amin nedir? Amin ne demek TDK? Amin sözlük anlamı...

Amin kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve İslam dininde sıklıkla kullanılır. Amin bir dua sözüdür ve Arapça emn ile yümn kelimelerinden türemiştir. Amin sözcüğü tek tanrılı dinlerde dualardan sonra söylenen bir sözdür. Neden amin denir, Türk dil kurumundaki anlamı nedir ve ne demektir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Amin kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve İslam dininde sıklıkla kullanılır. Amin bir dua sözüdür ve Arapça emn ile yümn kelimelerinden türemiştir.

Haberin Devamı

AMİN NEDİR?

Amin kelimesi özellikle İslam ülkelerinde sık sık duyulan ve birçok kişi tarafından da kullanılan bir kelimedir. Anlamı merak edildiğinden amin kelimesi birçok kişi tarafından da araştırılan bir sözcüktür. Amin kelimesi genelde ülkemizde ve İslam ülkelerinde Allah (cc) kabul etsin demektir.

Dini konuların, duaların ve isteklerin olduğu yerlerde genellikle amin kelimesi kullanılır. Allah (cc) kabul etsin, inşallah öyle olsun gibi anlamlara gelen bir kelimedir. Amin kelimesi bir dua sözüdür. 

AMİN NE DEMEK TDK?

Amin sözcüğünün Türk dil kurumundaki anlamına bakıldığında Allah (CC) kabul etsin anlamı ile karşılaşılır. Arapça kökenli bir kelime olan amin kelimesi kök olarak yümn ve emin kelimelerinden türetilmiş ve amin halini almıştır. Emn kelimesi kökeni olarak güven, yümn ise anlam bakımından uğur demektir.

Haberin Devamı

Bu nedenle insanlar Allahtan (CC) bir şeyler istediklerinde ya da dua ettiklerinde amin diyerek kabul olması için dilekte bulunurlar. Amin kelimesi tarihte ilk defa kelime olarak Codex Cumanicus eserinde 1300 senesinde yer almıştır. Amin kelimesi için bir dua sözü ya da duaların kabul olması için söylenen söz demek de doğru olur. 

AMİN SÖZCÜK ANLAMI...

Türk dil kurumu sözlüğüne bakarak kelimelerin anlamlarını öğrenmek ve doğru bilgi sahibi olmak mümkündür. Tek tanrılı dinlerde bir dua sözcüğü olarak kullanılan amin dualardan sonra söylenen bir kelimedir. 

Dinimizde ya da diğer İslam ülkelerinde edilen dualardan sonra amin denir ve duanın kabul edilmesi beklenir. Amin demek dinimize göre Allah (cc) kabul etsin demektir. Amin kelimesi ile genellikle diğer İslam ülkelerinde ve kendi ülkemizde karşılaşırız.