Pratik Bilgiler Eksantrik mil nedir, ne işe yarar? Eksantrik mili arızası nasıl anlaşılır?

Eksantrik mil nedir, ne işe yarar? Eksantrik mili arızası nasıl anlaşılır?

Paylaş
Eksantrik mil nedir, ne işe yarar? Eksantrik mili arızası nasıl anlaşılır?

Araç motorlarının pek çok önemli parçaları bulunmaktadır. Bunlardan birisi de eksantrik mil olmaktadır. çelik bir bileşenden oluşan eksantrik mil motorun en önemli parçalarından olmaktadır. Bu nedenle arıza sebepleri sıklıkla araştırılmaktadır. Eksantrik mil nedir, ne işe yarar? Eksantrik mili arızası nasıl anlaşılır? İşte, eksantrik mil hakkında merak edilen detaylar.

Motor parçalarının her birinin farklı görevleri bulunmaktadır. Bu nedenle hepsinin arızaları da farklıdır. Eksantrik mil arızalarında araçların çekiş gücü belirli bir şekilde azalmaktadır.

Haberin Devamı

EKSANTRİK MİL NEDİR?

Eksantrik mil subapların doğru vakitte açılıp kapanmasına yarayan araçlardır. Doğru bir şekilde çalıştığı zaman motorun da doğru bir şekilde çalışmasına ve boğulma yaşanmadan aracın daha yüksek performansta kullanılmasına imkan sağlamaktadır.

Eksantrik mil üzerinde dereceli sistemler bulunmaktadır. B motor gücünü arttırmaya yönelik standart bir yöntemden yüksek dereceli bir eksantrik mil takımını sağlamaktadır. Eksantrik konum sensörü dereceli olması veya derecenin arttırılması halinde emme ve egzoz subaplarını kontrol etme görevinde bulunmaktadır.

EKSANTRİK MİL NE İŞE YARAR?

Araçlarda etkileşim ve doğru çalışma çok önemlidir. Eksantrik mili için subapların açılıp kapanmasını sağlayan bir sistem bulunmaktadır. Ayrıca subapların ne kadar sürede açık kalacağı da ayarlanmaktadır. Bu sırada aracın içerisine ve dış alana hava, yakıt akışını kontrol etmektedir. Motor performansı bu akış durumuna göre yakıt ekonomi durumu ve emisyonu belirlemektedir.

Haberin Devamı

EKSANTRİK MİL ARIZASI NASIL ANLAŞILIR?

Araç içerisinde motor kısmında pek çok parça arızalanabilmektedir. Bu durumda araçlar belirli belirtiler gösterir. Parçaların arıza durumlarına göre işlemlerin yapılması gerekir. Her parça arızaya göre farklı belirtiler verir. Eksantrik mil arızalarında da araç kendini bazı belirtiler ile belli etmektedir. Genel olarak eksantrik mil arızalarında rotaya çıkan durumlar şunlardır:

- Rölanti bozulmaları görülür.

- Araç çekişinde düşme görülmektedir.

- Yakıt sarfiyatı sağlamaktadır.

- Araç belli bir süre sonra sesli çalışmaya başlamaktadır.

Bu belirtiler sonucunda eksantrik mil arızalarının oluştuğu anlaşılabilir. Bu anlamda aracı direkt olarak incelemek yeterli olacaktır. Eğer dikkate alınmaz ise arıza hızlı bir şekilde büyümektedir. Bu sebeple bu belirtilerin görülmesi durumunda kontrollü davranılması önerilmektedir.