Pratik Bilgiler Spiritüel ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Spiritüel insan kime denir?

Spiritüel ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Spiritüel insan kime denir?

Paylaş
Spiritüel ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Spiritüel insan kime denir?

Spiritüel son zamanlarda duyulan bir sözcüktür. İnternette ve televizyonda illaki duymuşsunuzdur. Böyle olduğu için ister istemez merak edilen bir sözcük olmuştur. Spiritüel ne demek? Spiritüel TDK sözlük anlamı nedir? Spiritüel insan kime denir? Spiritüel hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Spiritüel kelimesi Fransızca kökenlidir. Dilimize geçen farklı dilden geçen bir sözcüktür. Tinsel anlamı taşısa da günlük hayatta spiritüel kelimesini çok farklı yerlerde duymaktayız. Spiritüel konular, kitaplar ve filmler gibi liste daha da uzatılabilir.

Haberin Devamı

SPİRİTÜEL NE DEMEK?

Spiritüel, kişinin manevi yaşama odaklanması ve materyalist düşünceden uzaklaşmasıdır. Negatif düşüncelerden tamamen arınmış, ruhunu güzellik ve pozitiflikle beslemiş olan kişiler spiritüel yaşamın sırrını çözmüştür. Ruhani işlerle uğraşmanın da spiritüellik anlamına geldiği savunulur.

Bazı kişiler spiritüalizm kelimesini varoluşun inceliklerini bilmek ve varlık konusunda farkındalığı arttırmak olmak üzere ifade etmektedir. Fakat bu sözcük ortak unsurlar bakımından düşünüldüğünde anlayış, bilinç, farkındalık ve varoluş gibi öğeler çıktığını söyler. Daha net ifade etmek gerekirse spiritüel karmaşık görünen fakat özünde aynı şeyi savunur.

SPİRİTÜEL TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

Spiritüel Fransızca kökenlidir. Türkçe karşılığı tinsel ve ruhsal anlamlarına gelir. Spiritüalizm ruhçuluk demektir. Latince’de spiritus sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük ruh anlamına gelir. Son zamanlarda spiritüel, spiritüellik, spiritüel insan ve spiritüel enerji gibi kavramlar insanların ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Haberin Devamı

SPİRİTÜEL İNSAN KİME DENİR?

Spiritüel insan maddi ve materyalist düşünceyi yok etmiştir. Kişiliğini yüksek pozitiflik, dostluk ve hizmet ile tekrar düzeltmiştir. Çıkar duygularını bir kenara bırakmış, olumsuz düşünceden uzak, iç dünyasına yönelmiş kişidir. Hayattaki amacı iç dünyasına yönelmek, kendisiyle ve çevresiyle barışık olmaktır.

Spiritüel insan, aklı ile gönlünü bir arada rehber edinmiştir. Ailesine, arkadaşlarına ve çevresindeki insanlara manevi yönüyle hitap etmektedir. Hayatında düşünce ve ruhsal gelişim ile zenginleşmeyi amaç edinmiştir. Enerjisi yüksek, aurası güçlü ve çakraları açık kişidir.

Düzenli meditasyon ve yoga yapan, kendini ruhsal yönden iyileştirendir. Spiritüel insan sürekli kendini yenilemek zorundadır. Enerjisini doğru yere vermelidir. Çalışkan, temiz, yapıcı ve bilgilidir. Erdemli ve ahlaklı olmak en dikkat ettiği davranışlar arasındadır.