Pratik Bilgiler Sünnet nedir? Sünnet ne demek TDK? Sünnet sözlük anlamı...

Sünnet nedir? Sünnet ne demek TDK? Sünnet sözlük anlamı...

Paylaş
Sünnet nedir? Sünnet ne demek TDK? Sünnet sözlük anlamı...

Sünnet, erkeklerin penis ucundaki ince derinin hastane ortamında günlük operasyon yardımı ile alınması anlamında kullanılmaktadır. Sünnet erkekler için üreme sağlığını son derece olumlu etkileyen bir durumdur. Sünnet olmayan erkeklerin sünnet olan erkeklere oranla penis rahatsızlıklarına yakalanma riski oldukça yüksektir. Aynı zamanda Sünnet İslam dini içerisinde mutlaka yapılması gereken bir işlem olarak kabul etmiştir. İşte, tüm detaylar.

Sünnet özellikle İslam dini ve Müslümanlar için çok önemli bir konudur. İslam dinine göre sünnet farzdır ve her erkek çocuğu ortalama 6 yaşında sünnet olmalıdır. Son yıllarda erkek bebeklerin doğduktan ortalama 30-40 gün içerisinde veya doğduğu zaman da sünnet işlemi yapılmaktadır.

Haberin Devamı

SÜNNET NEDİR?

Erkeklerin cinsel organı olan penis üzerindeki ince deri tabakasının hijyen koşullarını sağlayan hastane ortamında küçük bir ameliyat ile alınmasına Sünnet adı verilmektedir. Tıp dünyasında sünnetin önemi büyüktür. Prostat rahatsızlıkları ve prostat kanseri riskini sünnet en aza indirgeyen durumlardan birisidir. Sünnet işleminin faydalarına bakılacak olursa idrar enfeksiyonu riskini azaltır, prostat rahatsızları azalır, penis ve penis ucu kanser riskini azaltmaktadır.

Sünnet kelime anlamı bakımından birbirinden farklı anlamları bulunmaktadır. Sünnet, yapılması zorunlu olmayıp ancak yapılması ve uygulanması halinde yararı olacak bir uygulama olarak da ifade edilen diğer anlamıdır.

 

SÜNNET NE DEMEK TDK? SÜNNET SÖZLÜK ANLAMI...

Sünnet, İslam dininde Müslümanların yol göstereni HZ Muhammet Mustafa SAV Kuran-ı Kerim olan Allah'ın sözleri paraleli doğrultusunda söylemiş olduğu hadis ve uyguladıkları hal ve hareketlere sünnet adı verilmektedir. Sünneti kimi İslam alimlerine göre yapılması gereken yüksek olası şeklinde kabul ederken kimi alimler ise isteğe bağlı olarak kabul etmektedir.

Haberin Devamı

TDK sözlük anlamı olarak sünnet zorunda olmamakla beraber yapılması insana iyi gelen hareketler olarak ifade edilmektedir. Örnek vermek gerekirse Hz Muhammed SAV bir insanın suyu oturarak 3 kerede içmesini sünnet saymıştır. Bu günkü tıp uzmanları olan doktorların da oturarak su içmenin vücuda olan faydasını kanıtlamışlardır. Ayakta su içmenin iç organları yorduğunu ve yaşlandırdığını kanıtlamışlardır.

Yine TDK sözlük anlamına göre uygulanacak doğru yol, yöntem, izlenmesi ve yapılması gereken hareketler, sonucu olumlu sonuçlanacak işlemler şeklinde de ifade edilmektedir.