Pratik Bilgiler Sure nedir? Sure ne demek TDK? Sure sözlük anlamı...

Sure nedir? Sure ne demek TDK? Sure sözlük anlamı...

Paylaş
Sure nedir? Sure ne demek TDK? Sure sözlük anlamı...

Sure kelimesi ilahi bir anlamı bulunan sözcüklerden biridir. Kelime anlamlarını araştırıp öğrenen kişiler için pek çok farklı kelime TDK içerisinde yer almaktadır. Sure kelimesi de en sık geçirilen kelimelerden biridir. Dua ve Sureler şeklinde farklı iki grupta incelenen bu kelime Arapça kökene sahip bir sözcüktür. Kur'an'ın 104 bölümünün her birine sure adı verilmektedir. Sure kelimesi farklı anlamlara gelen terimlerden biridir. Farklı söyleniş biçimleri bulunmaktadır. Sure nedir, sure ne demek TDK, sure sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Sure kelimesi dini bir anlam taşıyan ifadelerden biridir. Kuran içerisinde geçen ayetlerin toplanış biçimidir. Dilimizde sıkça kullanılan bu kelime farklı söyleniş şekilleri ile herkesin günlük hayatında kullandığı ifadeler arasına girmektedir. Kuran içerisinde yer alan 104 bölüme ayrı ayrı sure denilmektedir. Arapça kökenli olan bu kelime Türkçe de de geçen sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu içerisinde de anlamı bulunan bu kelime farklı ayetlerin ayrı ayrı okunması ve anlamlarının bulunması şeklinde anlatılmaktadır.

Haberin Devamı

SURE NEDİR?

Sure kelimesinin Türkçe içerisinde kullanım şekillerinden biri Kuran 104 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerin içerisinde yer alan her bir ayrı bölüme ise sure adı verilmektedir. Sureler farklı uzunluklardadır. Türkçe içerisinde kullanılan sure kelimesi dini anlamı bulunan kelimelerden biridir.

 

 

SURE NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu içerisinde geçen sure kelimesi Kuran ayetleri ve içerisinde yer alan bölümler şeklinde nitelendirilmektedir. Kelimenin kullanım alanları bölümleri ifade eder. Pek çok farklı dua ve sure Kuran içerisinde yer almaktadır. Bu sureler günlük hayatta da okunan dualardır. Sureler dualara göre daha uzun bölümlerden oluşmaktadır. Her bir surenin bölümü ve sayısı da Kuran içerisinde değişmektedir.

Haberin Devamı

SURE SÖZLÜK ANLAMI...

Surenin asıl kelime anlamı Kuran içerisinde yer alan bölümler şeklinde anlatılmaktadır. Kelimenin anlamını öğrenen kişiler kullanım alanlarını da takip ederek cümle içerisinde geçirmektedir. Arapça kökene dayanan bu sure kelimesi aynı zamanda dini bir özelliği bulunan sözcüklerden biridir. Diyanet içerisinde de sure tanımlamaları yapılmaktadır. Sure kelimesi Arap dilinde yaygın bir şekilde kullanılan günümüzde Türkçe de de yer alan terimlerdendir.