Seyahat Nissibi köprüsü nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Nissibi köprüsü hangi şehirde, nereye bağlı?

Nissibi köprüsü nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Nissibi köprüsü hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Nissibi köprüsü nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Nissibi köprüsü hangi şehirde, nereye bağlı?

Nissibi köprüsü, sıklıkla merak edilen ve gezi rehberine eklenen doğa harikasına sahip köprüler arasında yer almaktadır. Özellikle çocukların ve ailelerin sıklıkla piknik yapmak için tercih edilen yerlerin başında gelmektedir. Bu bakımdan Nissibi köprüsü hakkında bilgi alabilir ve buna göre gezilecek yerler listesine ekleyebilirsiniz. Nissibi köprüsü nerededir? Nissibi köprüsünün gezilecek yerleri nelerdir sizler için derledik.

Nissibi köprüsü Adıyaman şehrine bağlı Nissibi köyünde bulunan doğa içerisinde ormanlık alanda yer alan bir köprüdür.

Haberin Devamı

Nissibi Köprüsü Nerede?

Nissibi Köprüsü Adıyaman ilinde yer almaktadır. Nissibi köyü ile aynı isimle geçen Nissibi köprüsü mesire yerleri ve piknik alanları açısından oldukça uygun doğa parkı olarak ziyaretçilere hizmet vermektedir. Köprü altından geçen soğuk suyu ile ayrı güzel bir tablo oluşturmakta ve turistlerin ilgi çeken yerlerin başında gelmektedir.

Nissibi Köprüsü Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Nissibi köyü içerisinde yer alan ve yerli, yabancı turistlerin Adıyaman şehrine geldiklerinde ilk uğrak yerlerinden birisi olan Nissibi köprüsü tarihi dokusu ve özellikleri ile ilgi çekmektedir. Nissibi köprüsüne ulaşım iki şekilde sağlanmaktadır. Bu ulaşım yolları hava ve kara üzerinden sağlanmaktadır. Kara yolu Nissibi köyüne ulaşmak için oldukça ekonomik bir yoldur.

Haberin Devamı

Nissibi köprüsü gezilecek ve görülecek yerleri arasında ilk sırayı almakla beraber bu köprünün en önemli özelliği Fırat nehrinin en güzel manzaralarına sahip olmasıdır. Aynı zamanda Takoran Vadisi gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

Uzak doğu ve Avrupa’dan gelen yabancı turistler Nissibi köprüsünün ziyareti ile birlikte Nemrut dağı ve çevresini de sıklıkla ziyaret etmeyi tercih etmektedirler.

Nissibi Köprüsü Hangi Şehirde?

Nissibi köprüsü; Başta Adıyaman olmak üzere Şanlıurfa şehirleri arasında askı halatlardan oluşan ve iki şehrin birleşmesi görevini yürütmektedir. Nissibi köprüsü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini birbirine bağlayan en büyük asma köprüleri arasında bulunmaktadır. Coğrafi konum olarak Adıyaman, Gerger ve Şanlıurfa şehirleri arasında birleştirme işlevi sunmaktadır.

Nissibi Köprüsü Nereye Bağlı?

Nissibi köprüsü Adıyaman şehri ile Şanlıurfa illeri arasında yer almaktadır. Her iki şehir arasındaki bağlantı görevi gören Nissibi köprüsü ortalama 620 m. uzunluğunda yer almaktadır. Nissibi köprüsü diğer bir anlamı toplanma alanı olarak ifade edilmektedir. Nissibi köprüsünün tamamlanmasıyla Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsü görevini üstlenmektedir.

2012 yılında yapımı başlayan ve 2015 yılında hizmete açılan Nissibi köprüsü Atatürk barajı üzerine kurulmuş asma köprüdür. Genişliği 25 m. ve uzunluğu 610 m. olarak inşa edilmiştir.

Haberin Devamı