Seyahat Slovakya nerede, haritası ve komşuları! Slovakya bayrağı, para birimi... Slovakya gezilecek yerler!

Slovakya nerede, haritası ve komşuları! Slovakya bayrağı, para birimi... Slovakya gezilecek yerler!

Paylaş
Slovakya nerede, haritası ve komşuları! Slovakya bayrağı, para birimi... Slovakya gezilecek yerler!

Dünyada birçok ülke yer alır. Bunlarının kimisinin tarihi çok eskilere dayanırken kimisi ise daha yeni özerklik alan ya da kurulan ülkeler olabilir. Ülkemizle ilgili birçok şey bilmemize rağmen dünyada yer alan ülkelerin çoğu ile ilgili bilgi sahibi olan çok az kişi vardır. Bu yüzden de sık sık internet üzerinde bu ülkelerle ilgili araştırmalar yapılır. İşte, tüm detaylar.

Merak edilerek araştırılan ülkelerden biri de Slovakya'dır. Dünya üzerinde nerede yer alıyor, konumu nedir, komşuları ve diğer özellikleri nedir merak eden oldukça fazla kişi vardır. Bunlar öğrenilerek bilgi sahibi olmak isteyenler de bir an önce araştırmalarına başlar.

Haberin Devamı

Slovakya Nerede, Haritası ve Komşuları

Slovak Cumhuriyeti ya da Slovakya Orta Avrupa'da yer alan bir ülkedir. Daha önce Çekoslovakya'ya bağlı olan Slovakya, 1 Ocak 1993 yılında ayrıldı. Başkenti olan Bratislava aynı zamanda da en büyük şehridir. Avusturya, Çekya, Macaristan, Polonya ve Ukrayna ile komşu olan Slovakya'nın denize kıyısı yoktur. Ilıman bir iklime sahip olan Slovakya'nın 1355 km sınır uzunluğu vardır.

Slovakya Bayrağı, Para Birimi

Slovakya bayrağı, Macaristan bayrağının dizaynı üzerine oluşturulmuş bir bayraktır. İlk dikkat çeken ise armadır. Armada yer alan haç sembolü, Ortodoks Hristiyanlığını temsil etmektedir. Bayrakta yer alan mavi renkli dağ ise ülkenin üç farklı bölgesinde yer alan dağlık alanı temsil eder. Bayrakta ye alan mavi, kırmızı ve beyaz renkler ise Slav halkının renklerini temsil eder. Slovakya'nın para birimi ise Euro olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Slovakya Gezilecek Yerler

Antik Roma döneminden Sovyetler dönemine kadar çeşitli tarihlere ev sahipliği yapan Slovakya'da gezilecek ve görülecek yerler de oldukça fazladır. Slovakya'da herkesin ilk gitmek istediği yer Devin Kalesidir. Buradan Tuna Nehri ve Monava Irmağını da rahatlıkla görerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Gidilecek diğer yerler ise şu şekildedir:

  • Kırmızı Taşlı Kale
  • Cachtice Kalesi
  • Carnuntum
  • Gerulata
  • Trencn Kalesi ve Roma Duvar Yazıları
  • Kosice
  • Banska Bystrica
  • Nitra
  • Bojnice Kalesi

Slovakya'ya gidenlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerden olan bu alanlara uğrayan oldukça fazla yerli ve yabancı turist vardır. Hem görsel ve doğal güzellikleri hem de yüzyıllardır süren tarihi geçmişleri ile son derece fazla gezilecek yere sahip olan bir ülkedir. Birçok alanda harika fotoğraflar çekebileceğiniz bu ülke, turistlerden oldukça ilgi görür.

Denize kıyısı olmamasına rağmen dünyanın birçok yerinden gelen turistler vardır. Sizin de yolunuz Slovakya'ya düşer ya da tatil rotanızı buraya oluşturursanız mutlaka bu noktaları gezmeniz ve görmeniz tavsiye edilir.